Declaracions Rubén Burgos pre J2 EuroLeague Women vs ZVVZ USK Praha

31/10/2022

Valencia Basket rep aquest dimecres a ZVVZ USK Praha a la Fonteta en la J2 de la EuroLeague Women. Un dels equips més durs del grup. Rubén Burgos valora com arriben a aquest partit.

 

El tècnic va començar indicant que “tornem a jugar contra un molt bon equip, amb excel·lents jugadores. És cert que la setmana passada ens enfrontàvem a un debutant, amb un roster important. Ara ens enfrontem a un equip que ha dominat la competició en les últimes temporades, tenint presència sempre en la Final Four. Té una rotació curta, però màxima experiència i qualitat també des de la banqueta. Per a nosaltres és un repte bonic, crec que ens donarà molta més energia i opcions que aquest partit siga en la nostra pista”.

 

Respecte a com estan gestionant la doble competició, el tècnic explica que “hem de créixer i adaptar-nos. Aquesta és la nostra realitat. Fer i controlar el que depén de nosaltres, que és preparar-nos bé, descansar i donar importància als detalls tant en la pista, com a la sala de vídeo, fisioteràpia, preparació física… Ser jugadora de bàsquet i estar en un equip d'aquest rendiment comporta moltes coses. Amb això estem preparant-nos per a tindre opcions contra Praga”.

 

Analitzant al rival, Burgos comparteix que “si bé és un equip diferent de Virtus, tenen eines semblants de les quals haurem de protegir-nos. En la posició de tres tenen jugadores físiques, grans i atlètiques. Com a equip hem de col·lapsar això, ajudar-nos per a cobrir aqueix dèficit. També juguen a camp obert, tant exteriors com interiors. L'especialitat de la jugadora que tenen en Alyssa Thomas és la que els aporta aqueix ritme de joc, frescor, aqueix nivell de passada i criteri en la posició d'ala-pivot. El treball no és només de qui s'aparelle amb ella, sinó de com la resta de companyes col·lapsen aqueix avantatge rival”.

 

L'empenyiment de la Fonteta va ser essencial per a guanyar a la Virtus. Fins i tot en els mals moments, l'afició no deixa d'animar: “Ho notem moltíssim. L'equip està treballant amb baixes, desgast i cansament i crec que individualment les jugadores ho agraeixen, ho transmeten en pista. Nosaltres des del banc, per descomptat”.

 

El tècnic concloïa sobre el roster que “en aquest partit tindrem el dubte de Laia Lamana, que venia arrossegant un procés de malaltia des del partit de Bolonya, on es va sentir indisposada. Es va tornar a alinear contra Araski. Crec que va fer un bon esforç, però a partir del descans pràcticament no estava apta per a jugar. No ha pogut treballar amb l'equip en les sessions preparatòries, així que serà dubte fins a l'últim moment”.


TAGS: