Valencia Basket comença el seu 11é projecte ‘One Team’, ara amb ‘Asindown’

01/11/2022

València Basket posa en marxa per desena temporada consecutiva una nova iniciativa dins de “One Team”, el programa de Responsabilitat Social Corporativa liderat i impulsat per Euroleague Basketball i en el qual una temporada més comptarà amb el suport de CaixaBank, a través de la Fundació “la Caixa”. Com en les edicions anteriors, en aquest onzé projecte de València Basket en “One Team” s'emprarà la pràctica del bàsquet com a vehicle per a promoure el benestar i la inclusió social.

 

El Club taronja treballarà en aquesta ocasió amb Asindown, una entitat fundada l'any 1989 per famílies amb fills amb síndrome de Down. Famílies que s'uniren amb l'objectiu d'acabar amb les barreres que impedien el ple desenvolupament de les persones amb síndrome de Down i així poder afavorir la seua plena inclusió social. Hui Asindown és una entitat innovadora i transformadora, amb el focus posat en el poder de la rebel·lia de les persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, per a fer del món un lloc més interessant.

 

L'activitat es realitzarà al llarg d'un programa de deu sessions en el qual els One Team Ambassadors d'aquesta temporada, Xabi López-Arostegui i James Webb III, tindran una especial importància. La primera de les sessions serà aquesta setmana, en el Pavelló de la Fuensanta, ubicació que s'alternarà amb L’Alqueria del Basket per a les sessions. 17 joves d'entre 16 i 21 anys prendran part des d'aquesta setmana en aquesta iniciativa.

 

Els coaches del “One Team” de València Basket, tal com feren amb els deu projectes anteriors en el Col·legi Públic Francisco Giner de los Ríos, en la Colònia Sant Vicent Ferrer, amb els propis joves de la Fundació Asindown, de l'Associació Perifèria Font de Sant Lluís, amb els xics i xiques del projecte Heura i del Projecte Santa Marta de Càritas, amb Mamàs en Acció, amb la Fundació Privada María Auxiliadora de Torrent, amb l'IES Peset Aleixandre de Paterna i amb el Projecte Viure desenvoluparan aquesta setmana la primera de les sessions d'entrenament amb els seus nous pupils, centrada en convertir-se en una primera presa de contacte dels xavals tant amb la metodologia “One Team” com amb el gran protagonista de les sessions: la pilota taronja. Els entrenadors encarregats de desenvolupar l'activitat seran Paco Pardo, Pepe Casares, Claudia Contell i Juanma Robles, pertanyents al cos d'entrenadors de L’Alqueria del Basket.

 

Deu sessions, un objectiu

Aquest projecte “One Team XI” té planificades dotze sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dijous des d'aquesta setmana a la vesprada fins a finals de gener. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà els participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.


TAGS: