Un lluitador Valencia Basket cau en la riba davant ZVVZ USK Praha (76-83)

02/11/2022

Valencia Basket es va buidar, però no va poder fer l'heroica davant el difícil ZVVZ USK Praha. La Fonteta va reconéixer, un dia més, l'esforç. El conjunt taronja va competir, encara que va patir en defensa, i es va mantindre prop del rival durant tot el partit. En els minuts finals va acusar el cansament de la curta rotació per les baixes. Les actuacions de Gülich, Cox i Salvadores no van ser suficients davant l'exhibició de Vukosavljevic, que va superar els 30 punts. El combinat de Rubén Burgos queda amb un 1-1 en la EuroLeague Women.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Marie Gülich. La primera del partit era una safata ràpida de Casas que, al costat de Romero, feia un parcial d'eixida de 8-0 que responia el combinat rival amb un 6-0 liderat per Thomas. Pese al bon joc de Valencia Basket, USK Praha agafava un avantatge de 6 punts amb 5 punts consecutius de Vyoralova. Ho trencava Salvadores, però elles continuaven colpejant, especialment en contraatac, i Conde col·locava el +8. Rubén Burgos parava el partit. La reacció arribava amb un 8-2, que provocava el temps mort visitant. El balanç defensiu de l'equip no estava sent bo i això provocava un altre parcial d'elles que les posava 9 a dalt. Vukosavljevic estava imparable. Gülich ho tallava amb un triple, retallant la diferència a 6 punts.

El segon període arrancava dos triples quasi seguits de Cox, estrenyent el desavantatge a 2 punts. No obstant això, elles estaven movent millor la pilota i tallant més les línies de passada. Per a tractar d'atacar i defensar millor als seus exteriors grans, amb el condicionant afegit de les baixes en la posició de base, Rubén Burgos va col·locar a Carrera de tres. Conde havia retornat per al seu equip la renda de 9 punts. Valencia Basket no anava a deixar que se li fora el partit i va respondre amb un 6-0. L'entrenadora de USK Praha demanava temps mort. El seu equip eixia amb triple de Vukosavljevic, que contestava Gülich de la mateixa manera i per partida doble. El duel estava empatat, però un parcial final de les txeques estirava el xiclet a 4 punts (44-48).

L'eixida després del vestuari era bona, amb un 5-2 que reduïa la diferència al mínim. Malgrat tot, cada vegada que Valencia Basket semblava que podia remuntar, elles responien des de l'exterior per a colpejar amb fermesa. L'equip taronja estava tenint moltes dificultats per a arribar a les rotacions defensives i solia quedar una jugadora rival sola per a executar el llançament. Rubén Burgos parava el partit quan la distància estava en 5. Entre Cox, Gülich i Salvadores estaven sostenint a l'equip en atac, però era Buenavida qui, poc després, la que feia estrényer-se al màxim el marcador i l'entrenadora visitant demanava temps mort. No obstant això, USK Praha aconseguia anar-se al final del tercer quart amb 6 a dalt, amb una Fonteta mostrant el seu descontentament de manera contundent amb l'arbitratge del partit.

El cansament s'estava fent de notar a les cames de les jugadores. Si el partit ja havia estat costant en defensa, ara molt més. El partit s'estava fent costa amunt. Vukosavljevic estava en manera piconadora i donava la màxima per al seu equip, que pujava a 10 punts amb menys de 7 minuts per disputar-se. Rubén Burgos demanava temps mort. L'eixida era amb canastra de Casas, però es feia cada vegada més difícil. Fent mal amb el rebot ofensiu, Thomas elevava la renda de les txeques a 12 punts i ara quedaven menys de 3 minuts. Carrera retallava a 7 punts i ho paraven elles. L'equip va eixir com un vendaval en defesa i entre Romero i Buenavida reduïen a 3. 1 minut. L'esperança s'esvaïa amb una canastra més de Vukosavljevic. Imparable. La remuntada va quedar molt a prop.