Remuntada de fe en la pista del Olympiacos Piraeus (82-83)

04/11/2022

València Basket va fer un exercici de fe per a tornar a un partit en el qual va arribar a perdre per 16 en la segona meitat i el va portar des de la millora defensiva a un cara o creu que es va acabar portant i un tap de James Webb III. El desencert en el tir exterior, especialment en el segon quart, va tindre al València Basket a remolc durant tota la primera meitat. Després del pas per vestuaris, una espenta final ofensiva de Dubljevic va tornar a ficar l'equip taronja en el partit i retallar a quatre el desavantatge en el tercer quart. Encara que l'equip grec es va tornar a anar, València Basket va tornar a estrényer les dents en defensa per a remuntar el partit en el seu últim atac i defensar l'última acció.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Klemen Prepelic, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un triple de l'ala-pivot taronja va replicar a l'encert inicial de Fall però dos triples de Vezenkov i Walkup i un mat del propi Fall van col·locar el 10-3 abans d'una cistella de Dubljevic. L'equip grec defensava agressiu per a recuperar, córrer i aconseguir cistelles fàcils però després del temps mort de Mumbrú dos triples de Dubljevic i Puerto retallaven. L'equip grec continuava trobant punts en la pintura però el tercer i el quart triple seguits, obra de Jones i Prepelic, col·locaven el 20-17 al pas pel minut 7, encara que l'encert de l'eslové va ser posteriorment revisat i deixat en dos punts. Vezenkov va tornar a estirar la renda local fins als nou punts però dos tirs lliures de Harper, un encert d'Alexander i un mat després de recuperació de Radebaugh ho deixaven en 28-22 al final del primer quart.

Una bona circulació que va acabar amb cistella de Claver i dos tirs lliures de Xabi no deixaven créixer la renda grega en un inici de segon quart amb molts errors dels dos costats fins que un triple de Canaan posava el 36-26 en arribar al minut 14. Dos llançaments lliures de Harper retallaven un poc però malgrat pujar l'agressivitat del seu defensa i provocar errors en els grecs, l'equip taronja li faltava encert per a acostar-se més i un triple de Peters posava el 39-28. Un 2+0 de Webb i dos tirs lliures de Jones van ficar un poc de carbó en la caldera ofensiva taronja que malgrat continuar provocant pèrdues del rival, no trobava res des de darrere de la línia de tres i Sloukas feia més gran la ferida taronja abans d'un encert de Jones, però Vezenkov manava el partit al descans amb 47-34.

Encara que la segona meitat començava amb un triple i una cistella de Dubljevic, l'equip grec buscava als seus interiors per a mantindre's per damunt. Un nou triple del capità taronja i un mat de Webb a passada de Prepelic reduïen el desavantatge per davall de la desena i després d'una bona defensa, un triple del propi escorta eslové portava a Bartzokas a parar el partit amb 53-47. Un triple de Papanikolaou va ser replicat per un altre de Harper i el base taronja va enviar una pilota penjada que Dubljevic va convertir en dos punts per a retallar a quatre abans d'un altre triple de Papanikolaou. L'equip grec va encadenar diverses personals per a traure viatges a la línia de personal però Alexander va convertir per dues vegades baix l’anella abans de dos triples de Walkup i Papanikolaou que tornaven a estirar la renda local fins al 71-58.

Dos encerts d'Alexander i Xabi tornaven a baixar el desavantatge de la desena i Claver responia a la cistella de Black i després clavava un triple des de la cantonada, al qual acompanyava un altre més de Jones per a mantindre vives les opcions taronja en entrar en els últims sis minuts amb 77-70. Olympiacos bolcava les pilotes dins per als punts de Black però un mat d'Alexander i bones defenses mantenien obertes les possibilitats malgrat que l'equip taronja no va encertar en les següents opcions per a acostar-se fins a un ganxo de Dubljevic per al 79-74 ficats ja en els últims tres minuts. Larentzakis es va deixar un en la línia de personal i un triple de Jones retallava a tres. L'equip taronja va encadenar altres dues bones defenses i una cistella de Webb col·locava a un al Valencia Basket ja dins de l'últim minut. Olympiacos va perdre la següent pilota però Vezenkov va recuperar-la de nou i va haver-hi falta sobre Sloukas, que es va deixar un des de la línia per al 81-79 amb 14 segons per jugar.