Valencia Basket trau oxigen a Lugo (57-68)

05/11/2022

Valencia Basket saca una important victòria davant Durán Maquinaria Ensino que li dona oxigen en la LF Endesa, malgrat les baixes. A les absències de Ouviña, Allen i Torrens se sumava la de Carrera, després de patir unes molèsties en el maluc baix durant l'entrenament previ al partit. Amb 5 jugadores del primer equip i l'ajuda de les joves vinculades i canteranas, el combinat de Rubén Burgos posa el 3-3 en la competició nacional. Un triomf que va suposar el retrobament amb Lorena Segura i que també ha deixat a Queralt Casas com a màxima anotadora històrica de la secció femenina amb els seus 20 punts.

El conjunt taronja va eixir amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Lauren Cox i Marie Gülich. Ho inaugurava Coix des de la línia de tres punts. Casas completava el 5-0 d'eixida, però l'equip de Lugo responia amb un 0-6. La cosa anava de parcials i, Valencia Basket fent-se valdre sobretot de la polivalència dels seus interiors a l'interior i en l'exterior feia la seua rèplica particular. 9-0 per a col·locar el +8, encara que Olaeta ho tallava. Malgrat les pèrdues, l'equip de Rubén Burgos estava podent mantindre un avantatge de 4-6 punts. Encara que semblava que retallaven les locals en l'últim minut, Christinaki anotava perquè la diferència quedara en 4 punts.

Coix colpejava de nou des del triple per a posar un avantatge de 5 punts, després que Miller reduïra quasi al mínim. Pocs punts en aquest inici de segon període mentre Valencia Basket buscava fer créixer la seua renda, de moment, sense èxit. La falta d'encert en el triple de Durán Maquinaria Ensino va permetre a les taronja córrer i Christinaki col·locava el +7 amb un 2+1. Bona defensa de l'equip i treball en rebot. Entre Casas i la pròpia Christinaki elevaven la renda a 9. Martiáñez frenava la sagnia taronja amb el primer triple del seu equip. En aqueix instant Casas anotava una canastra que l'elevava a màxima anotadora històrica del Club, igualant a Meiya Tirera. Després de temps mort, Lamana era l'encarregada de posar la màxima en 10 punts. Millán i Martiáñez feien un 5-0 de final de quart per a estrényer les coses al descans (32-37).

Cox obria la tercera habitació consecutiva amb un triple. Valencia Basket estava mantenint les distàncies, però Durán Maquinaria Ensino estava molt a prop en el marcador. Rubén Burgos anava girant el màxim possible per a mantindre viva l'energia de les jugadores a causa de la curta rotació. En aquest quart Casas ja es convertia en màxima anotadora històrica en solitari i posava el +12 en el partit. Pese a l'enorme treball que estava fent l'equip en el rebot, superant amb escreix al seu rival, faltava que realment quedara reflectit en els punts. Per fortuna, Durán Maquinaria Ensino no estava encertant ni trobant a cap jugadora que estiguera inspirada més enllà de Millán. Ginzo retallava a 10 al final del tercer quart.

En l'últim període la màxima pujava a 14 punts de la mà de Gülich. No obstant això, poc després Rubén Burgos havia de parar el partit per un parcial en contra de les locals -entre Roundtree i Ginzo- que deixava la diferència en 8 punts. Encara quedava molt de partit per davant i la victòria no estava tancada. Casas desembossava a l'equip just després, però Durán Maquinaria Ensino continuava lluitant. Prieto reduïa a 7 i, de nou, apareixia Casas. Parava el partit el tècnic local. Amb molt de cap fred malgrat la rèplica de les de Lugo, Romero retornava el matalàs de 10 punts i de nou el parava el tècnic d’Ensino. L'intercanvi de colps que es va succeir a continuació va beneficiar a ValEncia Basket, ja que Cox pujava l'avantatge a 11 punts a un minut del final. Les taronja s'emportaven el triomf.