Gran remuntada davant Atomeromu KSC Szekszard en el debut de Torrens (74-59)

09/11/2022

Gran remuntada de València Basket en un partit molt dur i físic davant el Atomeromu KSC Szekszard. L'equip taronja va ser a remolc bona part de la trobada, llastrat per la falta d'encert provocada per la pressió visitant. En l'últim quart, partint des de la defensa, un gran parcial de 20-0, de la mà d'una Fonteta entregada, va permetre la remuntada. Bon partit de Cox, Casas i Salvadores, que van liderar a l'equip en atac. Encara que la nota més positiva del dia va ser el debut d'Alba Torrens amb l'equip després de superar la seua lesió de genoll, amb 10 punts. Malgrat les baixes que ha patit i continua patint, Valencia Basket posa el 2-1 en EuroLeague Women.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Lauren Cox. El partit va arrancar amb un intercanvi de colps, però amb baixa anotació. Valencia Basket estava carregant bé el rebot, mentre que les hongareses estaven pressionant bé l'eixida de la pilota. La falta d'encert va mantindre el marcador quiet. Szekszard agafava un primer xicotet avantatge de 6 punts amb un parcial de 6-0. Les de Rubén Burgos no veien el cércol i acabaven el quart amb només 6 punts anotats.

Entre Wallace i Studer pujaven a 10 la diferència en l'inici del segon quart, però Alba Torrens feia el seu debut oficial en aqueix moment per a anotar i frenar la sequera. 5-0 particular de l'espanyola per a retallar el desavantatge. Malgrat un parell de canastres fàcils de l'hongareses, la defensa de l'equip estava sent bona. Coix se sumava a l'encert de Torrens en atac i reduïen a 3. 10 punts de la mallorquina en 6 minuts. L'equip s'estava soltant en atac. Buenavida deixava la diferència en 2 punts amb un triple, encara que Vivians responia de la mateixa manera. Després de temps mort de Rubén Burgos, l'equip eixia disposat a donar-li la volta al marcador. 4-0 d'eixida i la diferència era mínima. Goree feia mal en el rebot ofensiu i impedia la remuntada. Valencia Basket sumava des del tir lliure però dues canastres de Hebard mantenien a Szekszard per davant al descans (30-33).

L'eixida taronja després del pas pels vestuaris de 5-2 igualava el marcador. Gore i Vivians feien la rèplica amb un 8-0 que tornava a posar costa amunt el partit. Coix frenava el parcial en contra des del triple i Casas tancava el 5-0, que parava Hebard. Valencia Basket no aconseguia frenar l'anotació de les hongareses malgrat els canvis de defensa individual i zonal i, a més, estaven perdonant canastres sota el cércol. Rubén Burgos ho parava quan Szekszard recuperava la renda de 8 punts. L'equip reaccionava i reduïa a 3 punts, obligant al temps mort visitant. Després de diverses bones defenses, finalment Miklos va trobar l'espai des del triple per a ampliar la renda i Valencia Basket només va poder anotar des del tir lliure per a deixar la diferència en 5 al final del tercer quart.

Bors estrenava l'últim amb un inversemblant triple de 8 metres. De nou, el partit costa amunt. Studer recuperava els 10 punts d'avantatge per al seu equip i Rubén Burgos demanava temps mort. A l'eixida del temps mort Valencia Basket feia un 9-0 amb anotació repartida i protagonisme de Salvadores. La diferència estava en 1 punt amb mig quart per davant i el tècnic del Szekszard parava el partit. Salvadores aprofitava la xutada de confiança per a posar a l'equip per davant per primera vegada en el marcador i Cox li agafava el testimoni des del triple. Era un 14-0 i de nou hi havia temps mort visitant amb +4 per a les taronja. Cox ho ampliava des del tir lliure. A elles ara no els estava entrant res, davant una defensa asfixiant de les locals. Salvadores deixava el parcial a 20-0 i donava el matalàs de 10 punts amb menys de 2 minuts per jugar-se. Vivians tallava la sagnia amb un tir lliure. Carrera pujava la renta a 13 punts. La victòria estava tancada.