La Fonteta porta enlaire a Valencia Basket per a tombar a l'AS Monaco (89-84)

11/11/2022

Valencia Basket es va aprofitar de l'impuls de la Fonteta en els moments delicats per a emportar-se un valuós triomf davant l'AS Monaco per 89-84. Després d'un inici molt igualat amb l'equip taronja sostingut per Chris Jones (27 punts i 4 rebots per a 33 de valoració), els homes de Mumbrú es van aprofitar del seu encert exterior per a agafar una xicoteta renda en el segon quart encara que la inspiració de Mike James manava el partit al descans amb un a dalt per al quadre taronja. Després de l'intermedi la trobada es va mantindre igualat fins que Jared Harper (16 punts) va trobar el seu joc per a donar una renda que de Loyd i Okobo van neutralitzar per a entrar en un final estret en el qual la defensa i dos triples de James Webb (15 punts i 8 rebots) van deixar l'habitació triomfe en l'Eurolliga a la Fonteta.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Una safata en transició de Webb va obrir el marcador i encara que el quadre monegasc va retornar els primers colps, set punts seguits de Chris Jones portaven a Obradovic a parar el partit amb 9-4. Després de l'aturada dos triples de Loyd van apretar de nou el partit però Dubljevic i un triple de Jones mantenien per damunt al quadre taronja encara que un alley-oop baixat per Hall col·locava el 14-12 abans d'un nou triple de Jones (13 punts en el primer quart) i després d'un parell de bones defenses, un altre de Xabi López-Arostegui. L'AS Monaco va castigar els errors per a córrer i empatar el partit a 20 al final del primer quart.

Un triple des de la cantonada de Claver va tallar el parcial en contra i després d'una bona circulació, Xabi va ficar un altre, però el quadre monegasc el mantenia equilibrat amb el que generava Loyd i Brown des del tir lliure posava el 26-27 al pas pel minut 13. El quart triple de Chris Jones va obrir un parcial que va allargar un encert des de la mitjana distància de Webb i una safata en acció individual del mateix Chris Jones que portaven a Obradovic a demanar temps mort però després de l'aturada, Webb va clavar un triple des de la cantonada encara que Brown va anotar, un triple de Prepelic posava per primera vegada la desena d'avantatge. Un triple de Loyd va encendre la reacció local, que va arribar de la mà de Mike James per a posar a dalt als visitants, encara que una safata de Claver manava el partit al descans amb 41-40.

Un palmeig de Dubljevic va replicar al 2+0 inicial de Motiejunas i una safata de Radebaugh als tirs lliures de Diallo en un inici de segona meitat en el qual el comandament de partit anava canviant de mans amb cada cistella fins a un ganxo de Dubljevic i un encert baix l’anella de Chris Jones. La defensa taronja es mantenia activa però Brown des del tir lliure posava el 51-49 al pas pel minut 26. Un triple de Harper i quatre tirs lliures de Xabi donaven un poc d'aire al quadre taronja però Loyd donava resposta en el costat visitant. Una acció indivual que va acabar en safata de Harper, un tir lliure de Claver i un 2+1 del propi Harper deixaven el marcador en 64-54 amb deu minuts per jugar.

Harper va seguir amb el seu particular festival amb un triple llunyà per a començar l'últim acte però Loyd li va contestar amb un 2+1 i el quadre monegasc va castigar un error per a posar el 67-59 però una recuperació de Xabi va acabar amb dos tirs lliures de Jones. Motiejunas i quatre punts seguits de Okobo portaven a Mumbrú a parar el partit amb 69-64 a poc menys de sis minuts per a acabar però una estratègia de fons acabava amb un 2+0 de Xabi i després del rebot ofensiu de Dubi, Harper es va anar cap a l’anella per a convertir la safata. Després del temps mort de Obradovic, James treia tirs lliures per a posar el 73-68 amb quatre minuts per jugar. L'equip taronja es va desquiciar amb un parell de decisions arbitrals i un mat de Diallo i un triple de Okobo empataven el partit a 73. Dos tirs lliures de Harper i una bona defensa taronja li van donar l'opció a Chris Jones de clavar el triple. Després d'una altra bona defensa, el triple de Dubljevic no va entrar i Loyd va traure una personal per a posar el 78-75. Encara que el tir no va ser bo, Jones va rebotejar en atac per a convertir en la pintura i encara que Diallo no va perdonar des del tir lliure, un triple de Webb donava una glopada d'aire al quadre taronja. Loyd va anotar la safata i Harper es va deixar un des del tir lliure. Diallo els va ficar els dos i després de passar la pressió, Webb es va guardar el triple quasi al límit de la possessió per a fer esclatar a la Fonteta. Okobo se’l va retornar però Prepelic no va fallar des de la personal i el triomf es va quedar a la Fonteta amb un marcador final de 89-84.