Gran segona part per a traure una victòria de mèrit davant Tango Bourges (76-68)

15/11/2022

Valencia Basket aconsegueix una victòria de molt de mèrit davant Tango Bourges en la J4 de la EuroLeague Women. Un partit en el qual l'equip taronja va ser de menys a més, amb una gran segona part que li va permetre posar-se per davant, aguantar la diferència i traure el triomf. Com és ja habitual, l'anotació va ser molt repartida, amb Carrera, Gülich, Torrens i Cox per damunt dels 10 punts i molt bons minuts de les jugadores joves. A més, Casas es convertia en la jugadora amb més partits en la història del Club amb 144. Valencia Basket certifica així, un bon inici de la màxima competició continental amb un 3-1, abans d'afrontar una aturada de quasi tres setmanes.

El combinat taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Marie Gülich. Ho estrenava la pivot alemanya des del triple i contestava Anderson sota el cércol. Començava el partit amb dificultats per a anotar i Valencia Basket precipitant-se en els atacs. La defensa estava sent bona, però el marcador a penes es movia, amb diferències mínimes. Pel costat visitant la jugadora que més mal estava fent era Anderson, mentre Carrera prenia protagonisme en el costat taronja. Valencia Basket es va desordenar en defensa i va encaixar un xicotet parcial que posava al combinat francés amb 5 punts d'avantatge, provocant el temps mort de Rubén Burgos. Bankole pujava la distància a 6 punts. Ara sí, la rèplica arribava en tots dos costats de la pista, amb un 5-0 que estrenyia al màxim el marcador. No obstant això, una falta amb tirs lliures, que va encendre a la Fonteta en desacord, deixava el desavantatge en 3 punts al final del primer quart.

Encara que l'eixida del segon quart va ser bona, amb un parcial de 5-0 que posava el +2 per a Valencia Basket, l'equip estava tenint problemes en el balanç defensiu. Steinberga recuperava l'avantatge per a Tango Bourges, encara que per poc. Quan les taronja recuperaven el +2 després de recuperació i canastra de Torrens, l'entrenador visitant parava el partit. Cada colp taronja, Anderson el contestava. Imparable. La sèrbia col·locava el +4 per al seu equip i Rubén Burgos demanava temps mort. Valencia Basket estava patint davant l'agressivitat de les franceses, que estava costant d'igualar. Anderson va continuar augmentant la diferència, que pujava a 7 punts. Les taronja no venien el cércol en joc i Carrera i Gülich tallaven el parcial des del tir lliure, reduint a 2. I així quedava el marcador al descans (37-39).

El tercer quart arrancava amb un intercanvi de canastres, que encara reflectia la necessitat d'assegurar millor les passades i arribar millor a les ajudes en defensa. Tango Bourges agafava 8 punts d'avantatge amb Alexander colpejant sota el cércol. Rubén Burgos demanava temps mort. La rèplica arribava de la mà de Romero, que iniciava un 12-0, amb anotació repartida, que donava la volta a la truita. 4 a dalt. Encara que les franceses empataven, un triple de Gülich estirava de nou el xiclet. Bona resposta de Valencia Basket en el final de quart, amb un 9-1, amb protagonisme de les joves, que elevava la renda local a 8 punts, la màxima fins al moment.

El parcial va continuar pujant en l'inici de l'últim. Una bona faena defensiva i en el rebot al costat de l'encert de Cox, pujaven l'avantatge a 13 punts. El parcial era de 14-1 i hi havia temps mort visitant. De nou, l'encarregada de frenar la sagnia era Anderson. Valencia Basket es va mantindre molt seriós per a mantindre una renda que estiguera al voltant dels 10 punts, aprofitant que Tango Bourges no estava especialment encertat. Les franceses van reduir amb tirs lliures. Les taronja s'havien ficat en prima ràpida, mentre que elles encara tenien moltes faltes que gastar. Quan Bankole reduïa a 7 amb 1.17 per davant, Rubén Burgos demanava temps mort. Bonic retallava més encara a 5, també amb tirs lliures. Tango Bourges es va ficar també en prima i Valencia Basket va poder sumar també des d'ací. Va jugar bé les seues cartes en els segons finals i va poder tancar la victòria.