Sense encert no va haver-hi opcions a Bolonya (89-59)

17/11/2022

Valencia Basket va vore tallada la seua bona ratxa en l'Eurolliga amb una derrota en la pista de la Virtus Segafredo Bologna per 89-59 en un partit en el qual el seu escàs encert en el llançament i la bona defensa italiana no li va donar opcions de triomf. L'equip taronja va ser depassat amb claredat en els primers quinze minuts del partit i es va arribar a vore 24 punts a baix, sense trobar res d'encert en la seua ofensiva. Els homes de Mumbrú van trobar la manera d'anotar un poc de la mà de Jones per a reduir un poc el seu desavantatge en arribar l'intermedi, però l'encert exterior de Ojeleye i Mickey van tornar a disparar la renda local fins i tot per damunt d'eixa xifra en l'inici de la segona meitat. Malgrat els esforços per a tractar de reduir la bretxa, l'eficàcia dels italians no va baixar deixant el resultat final en -30.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Klemen Prepelic, Josep Puerto, James Webb III i Kyle Alexander. Un encert baix l’anella de Webb i una cistella d'Alexander contenien el bon inici anotador dels locals i malgrat aconseguir segones opcions amb el rebot ofensiu, quatre punts de Ojeleye i un encert des de la mitjana distància de Mickey posaven el 12-4 després dels primers quatre minuts de partit. Una safata de Puerto va tallar el parcial en contra encara que Mickey i Lundberg continuaven fent mal i un triple i un 2+1 de Cordinier posaven el 22-7 al pas pel minut 7. L'equip taronja no trobava encert ni des del tir lliure (3/17 en tirs de camp en els primers deu minuts) però amb els canvis almenys va poder baixar un poc l'eficàcia dels italians per a deixar el primer quart el 24-8.

Un triple de Pajola va fer més gran la ferida i encara que després de diversos errors, Xabi ho va retornar ficant el primer triple taronja, els tirs no entraven, un taponàs de Claver no aconseguia canviar la dinàmica i els interiors de la Virtus Segafredo Bologna posaven el 33-11 a sis minuts per al descans. Tampoc va trobar revulsiu l'equip taronja en la tornada de Van Rossom a les pistes i va arribar a vore's fins a 24 punts a baix abans d'una cistella en la pintura de Pradilla i una safata després de recuperació de Jones que portaven a Scariolo a parar el partit. Tot i l'aturada, dues bones defenses seguides d'un triple de Webb i un ganxo de Pradilla donaven un poc d'aire al quadre taronja abans d'un triple de Mickey. No obstant això, Jones va retornar el triple i Van Rossom es va fabricar la safata, encara que Lundberg manava el partit al descans amb 42-25.

L'entrenador Mumbrú va allargar la confiança en el quintet que va millorar la cara taronja en el final de la primera meitat però una cistella després de rebot ofensiu de Xabi i dos tirs lliures de Jones trobaven la resposta de Jaiteh i Mickey i dos triples seguits de Ojeleye tornaven a disparar la renda local amb el 53-29 després d'haver-se consumit quatre minuts de segona part. Un 2+1 de Rivero no contrarestava els punts d'un Mickey i un triple de Pajola que elevaven la renda local fins als 27. Prepelic i les segones opcions que aconseguia Puerto reduïen una mica però els triples locals continuaven entrant per a deixar el marcador en 66-42 amb deu minuts per jugar.

En l'últim període, l'equip taronja va tractar de retallar amb més cor que cap però només va trobar un parell de triples d'Alexander i Harper i una cistella de Puerto mentre que l'encert italià no cessava i arribava a disparar l'avantatge local fins als 30 punts. Els minuts finals només van servir per a que Mannion deixara el resultat definitiu en 89-59.