Valencia Basket supera un travat partit en Bembibre (60-66)

19/11/2022

Valencia Basket aconsegueix la 5a victòria en la LF Endesa traient un partit travat a domicili davant Embotits Pajariel Bembibre. La intensitat local durant els 40 minuts, afegit a la falta d'encert i gasolina de les taronja, va desembocar en una trobada molt igualada. Malgrat que les locals es van anar guanyant al descans, l'equip de Rubén Burgos va saber donar-li la volta en la segona part amb Cox i Romero guiant en atac. Ja van tres victòries consecutives en competició nacional.

Valncia Basket eixia amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Lauren Cox. El partit l'estrenava Austin per a les locals i Casas estrenava a les taronja de tres. Molta anotació exterior en l'inici de partit per part de tots dos equips. Hi havia prou descontrol sobre la pista amb pèrdues i robatoris en un costat i un altre. Durant diversos minuts va costar anotar fins que les taronja van trobar en la pintura a Cox. Valencia Basket feia un 7-0 liderat per la nord-americana per a col·locar-se 5 a dalt, encara que Bembibre ho contestava de la mateixa manera. El primer quart finalitzava amb empat.

Ja en el segon període, el conjunt taronja feia una bona faena defensiva i en el rebot per a fer un 4-0 protagonitzat per Carrera. No obstant això, l'equip no aconseguia mantindre's sòlid durant diversos minuts. Un parell de contraatacs de les lleoneses obligava al temps mort de Rubén Burgos. L'equip no acabava d'enlairar i Bembibre trepitjava els talons. Amb un triple de Torrens, Valencia Basket es posava amb 3 punts d'avantatge, però després de diversos atacs sense anotar, no podien evitar que les locals li donaren la volta al marcador. 6-0 i es posaven 4 a dalt a menys de 30 segons del descans. L'equip taronja estava mancat d'idees en atac i això li estava afectant el seu rendiment en defensa (36-32).

L'eixida del vestuari era amb un 4-0 de Valencia Basket, però la tònica del partit continuava sent la mateixa. Bembibre estava molt endollat, de la mà de Lacorzana i Whalen, i no donava treva. Es posaven amb 4 punts d'avantatge. En aqueix moment arribava la reacció taronja. La rèplica era de 10-0 amb anotació repartida -Cox, Romero, Casas- i l'entrenador local parava el partit quan la diferència arribava a 6 punts. El parcial va continuar creixent amb punts de Romero fins al 14-0 i els 10 d'avantatge. Ho tallava Aijanen, que iniciava la resposta de Bembibre. 6-0 d'elles, que frenava Cox per a mantindre 6 punts de renda al final del tercer quart.

Bembibre no va baixar gens la intensitat defensiva que havia estat tenint tot el partit i no deixava que Valencia Basket es fora del marcador. L'equip de Rubén Burgos va perdonar diverses canastres després de bones defenses i les locals seguien a tir de pedra. La defensa taronja finalment va donar els seus fruits amb un xicotet 4-0 que retornava el matalàs de 10 punts, però quedaven més de 5 minuts per davant. L'equip va saber manejar l'avantatge, malgrat la falta d'encert, tancant així el triomf en Bembibre.