Derrota a la pista del Lenovo Tenerife (94-78)

19/11/2022

Valencia Basket va tancar una mala setmana amb una derrota en la pista del líder Lenovo Tenerife per 94-78 en un partit en el qual el conjunt taronja va anar a remolc des d'un parcial de 16-4 entre el final del primer quart i l'inici del segon i on en cap moment va poder contindre a l'ofensiva aurinegra, la qual cosa unida a la falta d'encert (especialment en el tir de dos) va arribar a posar al Valencia Basket fins a 23 punts a baix. La tornada al partit de Jones i l'energia de Jaime Pradilla només van servir per a contindre un poc l'aiguat i deixar el desavantatge final en 16 punts.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Klemen Prepelic, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un ganxo després de rebot ofensiu de Webb va ser la primera cistella taronja i dos triples de Puerto contenien el bon inici ofensiu de Jaime Fernández i l'aparició de Shermadini. Un triple de Doornekamp posava el 11-8 en arribar a la meitat del primer quart i malgrat dos tirs lliures de Webb, Guerra allargava la renda local fins als sis punts abans d'una safata d'Alexander. Abromaitis col·locava el 18-12 i encara que Claver va replicar amb un 2+1, Shermadini ho va retornar i un triple de Huertas estirava la renda local. Malgrat dos tirs lliures de Van Rossom, un triple sobre la botzina del primer quart de Jaime Fernández el deixava en 27-17 després dels primers deu minuts.

Abromaitis va estendre el parcial local amb un mat i malgrat que López-Arostegui el va tallar des del tir lliure, un triple de Salin i Shermadini en la pintura posaven el 34-19 a huit minuts per al descans. Després del temps mort de Mumbrú, Claver va convertir el triple i López-Arostegui va anotar un altre malgrat l'oposició però Salin també va anotar des de darrere de l'arc per a defensar l'avantatge local. Xabi assumia el protagonisme ofensiu en este moment delicat de partit però Salin continuava fent mal des de darrere de l'arc per a un Lenovo Tenerife que va ficar sis dels primers nou triples que va intentar per a arribar a la meitat del segon acte amb 42-27. Dubljevic després de rebot ofensiu i un triple de Webb ficaven una mica de carbó en l'ofensiva taronja i dos tirs lliures de Puerto retallaven un poc el desavantatge però el Lenovo Tenerife continuava trobant la cistella de la mà de Shermadini per a mantindre estable en quinze el seu avantatge, encara que l'intercanvi de tirs lliures de la recta final del segon quart ho deixava en 50-36 en arribar al descans.

Cook, Jaime Fernández i Shermadini feien més gran la ferida en l'inici de la segona meitat per a posar un nou màxim desavantatge i encara que Xabi o Webb trobaven opcions per a anotar, dos triples seguits de Cook i Abromaitis col·locaven el 63-40. En les següents accions l'equip taronja només va trobar la manera de retornar els colps, encara que després d'una recuperació i un triple de Van Rossom va baixar el seu desavantatge de la vintena. Però l'equip aurinegre va castigar els errors per a tornar a estirar la seua renda i no permetre que la millora taronja tinguera continuïtat abans d'un palmeig d'Alexander i un triple de Van Rossom per a deixar-lo amb 73-54 amb deu minuts per jugar.

La tornada al partit de Chris Jones va donar un poc de claredat ofensiva al quadre taronja però la precipitació en algunes accions portava a un Lenovo Tenerife més tranquil a continuar castigant els errors amb punts de Guerra. Dos tirs lliures de Pradilla rebaixaven a quinze el desavantatge visitant però de nou el quadre local va aprofitar les pèrdues per a estirar la seua renda de nou per damunt de la vintena en entrar en els últims cinc minuts. Dos triples seguits de Jones i Puerto i quatre punts seguits de Pradilla contenien un poc el mal però Huertas apareixia des de la mitjana distància no deixava baixar massa la diferència. Els últims minuts van caure amb l'equip taronja tractant de mossegar un poc del seu desavantatge però el marcador final es va quedar en 94-78.