Casas: “Intente donar el millor de mi per i per a l'equip”

20/11/2022

Professionalitat, compromís, intensitat, companyonia, passió… Aquestes són algunes de les paraules que se li pot vindre a la ment a qualsevol persona que pense en Queralt Casas. La capitana de Valencia Basket ha aconseguit recentment el Top1 de partits i punts de la història de la secció femenina. Davant aquesta doble fita ens asseiem a parlar amb ella.

 

Casas, en la seua quarta temporada vestint de taronja, confessa que per a ella això “és un orgull. No és que siga una trajectòria molt àmplia la de la secció femenina de Valencia Basket, però per a mi és una passada. Quan vaig fitxar ací mai es va passar pel meu cap batre cap rècord ni ser ací. Em sent super a gust ací. Crec que el club també està content amb mi, d'ací a tants anys i espere que molts més”.

 

Per a una jugadora el més important no és l'individual però la veritat és que contribueix en l'objectiu col·lectiu: “A Lugo quan vaig aconseguir els dels punts no era conscient d'això perquè és una cosa que no penses. El meu joc, el que m'agrada és la defensa i moltes vegades no compta en el tema estadístic. Però és igual, tu has fet una bona defensa i no és per tu, és per l'equip. Tot es veu reflectit en el grupal. Jo intente donar el millor de mi per i per a l'equip. Totes tenim molt clars els nostres rols. Lluitem pel club, l'equip i per guanyar”.

 

En els 145 partits que porta jugats a Valencia Basket només s'ha perdut set en poc més de tres temporades. Quan l'escorta coneix aquesta dada admet que “l'esquena m'ha jugat males passades. Ara estic bé físicament, tant de bo seguisca així”.

 

A aqueix Top1 de partits i punts, també cal recordar el Top1 de rebots i robatoris: “Sempre he cregut que no he sigut una especialista en res excepte en la defensa, que m'encanta. Però en tema estadístic rebots, punts, etc., crec que mai ha sigut una especialista en res, però sempre he fet una mica de tot. Crec que això també és important. Es veu reflectit que em desgaste molt en la pista, però serveix per a defensar, donar energia a l'equip… Cristina també és una jugadora molt semblant a mi. No és sol el que dona, sinó el que transmet. Aquest és el meu rol ací”.

 

Enguany porta una mitjana de més de 12 punts per partit, una tendència anotadora més alta que la campanya passada. La jugadora admet que “no és que enguany estiga més còmoda. Enguany és com totes les meues temporades anteriors menys la de l'any passat. Ho vaig passar fatal. En qualsevol lliga, en Rivas quan tenia 19 anys també tenia un estil així. Aquesta és la Queralt que he sigut sempre menys l'any passat. L'any passat va ser molt dur. En pretemporada sense haver jugat cap partit jo ja sabia mentalment que tornava a ser jo”.

 

Aquesta temporada, amb ja quasi l'equip al complet, l'equip està cada vegada competint millor: “Si mires el roster dona alegria, és un equipazo. Hem tingut problemes de lesions, però millor que siga en aquesta època de l'any. Ha sigut dur, però això és un equip i si et falten jugadores importants la resta ha de fer un pas més. Veure a l'equip sencer, encara que ens falta Bec. És una jugadoraza i una súper persona. La tirem molt de menys. Però veure que coincideixen Cris, Alba, Leti… Dona gust. Som un equip molt fort i bastant respectat”.

 

La setmana vinent anirà amb Espanya a la finestra FIBA de classificació per a l'Eurobasket al costat de Romero, Carrera, Torrens i Ouviña. “L'estiu passat, després de molts anys, no vam poder disputar un torneig internacional. Després l'estiu anterior, que van ser els JJOO no va ser fàcil, també per l'Eurobasket que es va jugar a València va ser un estiu complicat. La selecció espanyola hi ha un talent… És espectacular l'equip, les jugadores, el talent que tenim. Ara anem 14 però hi ha una llista de mínim 20 que podria estar perfectament. Això és molt bo per al bàsquet del nostre país. És molt bon senyal. A veure si en aquests partits classificatoris podem tornar on ens mereixem i on crec que hauríem d'estar”, concloïa Casas.


TAGS: