Superats en la pista del Real Madrid (79-62)

04/12/2022

Valencia Basket no va poder tallar la seua mala dinàmica en la Liga Endesa en caure en la pista del Real Madrid per 79-62. L'equip taronja va anar a remolc des de l'inici però va saber refer-se d'un parcial d'eixida de 17-2 des de la defensa, els punts de Pradilla i la capacitat per a aconseguir segones opcions per a retallar i anar-se cinc a baix al descans. Després de l'intermedi, l'encert exterior de Musa va trobar el suport de Deck i Tavares per a donar-li al Valencia Basket un nou colp, del qual esta vegada els homes d'Álex Mumbrú no van aconseguir alçar-se per a acabar cedint en el WiZink Center.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Jared Harper, Xabi López-Arostegui, Víctor Claver, James Webb III i Bojan Dubljevic. Una penetració de Harper va ser la primera cistella taronja després del triple de Musa però el segon triple del bosnià va obrir un parcial que va portar a Mumbrú a parar el partit amb 12-2. Però l'equip taronja seguia sense trobar l’anella davant l'agressiva defensa blanca i Musa va continuar fent mal des de darrere de l'arc. Un triple de Webb va tallar el parcial en contra en 14-0 i un robatori i safata de Radebaugh va activar un poc l'ofensiva taronja. La defensa va millorar però l'equip taronja va mantindre els seus problemes per a anotar per a arribar al final del primer quart amb 19-7.

Pradilla es va fabricar la cistella en el pal baix i un triple de Ferrando va baixar el desavantatge de la desena. Pradilla va tornar a fer-se gran en la pintura per a anotar per a allargar el parcial taronja, però un 2+1 de Llull ho tallava en 2-12 per a posar el 22-14 al pas pel minut 14. Pradilla va seguir percutint l’anella, esta vegada a la segona després de la seua pròpia fallada, i encara que Hezonja va encertar des de darrere de l'arc, Prepelic li ho va retornar després de rebot ofensiu. El croat del Real Madrid i Causeur posaven el 30-19 a tres minuts per al descans però tres tirs lliures de Prepelic i un triple de Harper portaven a Chus Mateo a parar el partit. Després de l'aturada, Xabi va ficar la cistella per elevació per a retallar a tres, encara que Abalde des del tir lliure manava el partit al descans amb 32-27.

La segona meitat va començar amb dos tirs lliures de Dubljevic però el triple de Harper per a empatar no va entrar i sí que ho va fer el quart de Musa. L'equip taronja va continuar aconseguint segones opcions i Webb va anotar des del tir lliure, però els tirs exteriors no entraven i Musa en transició va ficar el seu cinqué triple per a portar a Mumbrú a parar el partit amb 40-31 en arribar al minut 24. Tot i l'aturada, l'equip blanc va tornar a posar el seu avantatge per damunt de la desena abans d'un triple de Webb. Una estirada de Tavares i Deck, amb Musa anotant a més el seu sisé triple sense fallada va disparar l'avantatge local fins al 53-34 a tres minuts per al final del tercer quart. L'equip blanc castigava els errors per a fer créixer el seu avantatge davant un rival que només trobava una cistella en la pintura d'Alexander i els tirs lliures de Prepelic per a oposar al festival ofensiu de Musa i Hezonja. Un 2+1 i una safata de Harper van traure un poc d'aigua del vaixell taronja per a arribar amb 58-43 amb deu minuts per jugar.

Un triple des de la cantonada d'Alexander va obrir l'últim acte però l'equip taronja no va aprofitar les opcions per a continuar retallant i el joc interior local va tornar a estirar l'avantatge blanc fins al 63-46. Puerto després de rebot ofensiu, Webb després d'una estratègia de fons i Radebaugh en dues accions personals ficaven un poc de carbó a la escasa ofensiva taronja, però el Madrid s'agradava i trobava a Poirier per a mantindre estable el seu avantatge. Radebaugh i Alexander primer i després Webb mantenien actiu l'intercanvi de colps amb el qual els minuts es van anar escorrent fins que el partit va acabar amb un resultat de 79-62, amb els últims minuts amb Lucas Marí en la pista.