Triple guanyador de Ouviña per a traure una dura batalla en La Seu (58-59)

04/12/2022

Valencia Basket saca una duríssima batalla en La Seu amb un triple a una mà de Cristina Ouviña a 0.7 segons del final del partit. Partit molt igualat en el qual el conjunt taronja va patir de falta d'encert, però va complir en defensa i va saber trobar bé Lauren Cox i a Queralt Casas de cara al cércol. Les de Rubén Burgos sumen la sisena victòria consecutiva, la cinquena en LF Endesa i es manté en la zona noble de la taula.

El conjunt taronja va saltar al Palau amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Marie Gülich i Lauren Cox. Inaugurava el partit Strautmane des del triple i Salvadores estrenava a les taronja des del tir lliure. Molts problemes en els primers compassos per a trobar punts, encara que era Cadi La Seu el que portava la iniciativa. La bona faena en el rebot estava impedint que les catalanes trobaren segones opcions i ampliaren la distància. Valencia Basket va començar a veure's més còmode en atac i va propinar un 8-0 que li col·locava amb 4 punts d'avantatge i obligava al temps mort local. Pujol ho tallava amb tirs lliures. Malgrat la falta d'encert en el triple, la renda al final del primer quart era de 6 punts.

Torrens ampliava a 8 a l'inici del segon, però Bahí colpejava des del triple per partida doble per a retallar les distàncies. De nou, alguns desajustaments ofensius impedien que les taronja anotaren durant diversos atacs i Cadi La Seu no perdonava. L'encarregada de parar-ho era Torrens. No obstant això, continuaven faltant punts. L'equip local s'havia posat en zona i Valencia Basket no veia el cércol, mentre el seu rival aguaitava, fins que aconseguia donar-li la volta al partit. 4 punts consecutius de Peña per a posar a les catalanes 2 a dalt mancant un minut per al descans. Burgos demanava temps mort i l'equip reaccionava. Un tir lliure de Casas i una cistella de Romero retornaven la davantera (25-26).

El combinat taronja eixia del vestuari amb un 4-0, que Cadi La Seu responia amb un 5-0 que posava les taules. Aquest inici de tercer quart anava de parcials. Ara Valencia Basket feia un 5-0, però Peña no deixava que fora a més amb un triple. El tècnic valencià parava el partit. No obstant això, la mateixa Penya anotava de nou des de la línia de 6.75, recuperant la davantera per a les seues. La zona que tornava a plantejar Cadi La Seu no permetia a les taronja veure el cércol, perquè el percentatge de triple era molt baix. Entre Casas i Cox aconseguien posar a Valencia Basket amb avantatge, però per pocs minuts. Alguns errors van desencadenar un 6-0 local que els donava 3 punts de renda. La rèplica taronja no es feia esperar. Un 5-0 permetia a l'equip finalitzar el període amb 2 a dalt.

Cadi La Seu eixia decidit en l'últim quart i l'iniciava amb un 5-0, que Torrens tallava des del triple. L'alternança en el marcador era constant a causa de la igualtat màxima. Casas aconseguia recuperar el +2 de diferència, que no tardava a empatar l'equip català de la mà de Pujol. El partit estava en un puny i el Palau estrenyia. A dos minuts per al final del partit, les locals tenien un punt d'avantatge i mancant un, Torrens anotava una canastra per a posar a les taronja un a dalt. No obstant això, Tunstull no fallava i Rubén Burgos parava el partit a 40 segons del final. Valencia Basket no ficava i hi havia falta sobre Peña, que anotava només un tir lliure. De nou, temps mort taronja 2 a baix i 26 en el rellotge. Ouviña anotava a continuació per a posar les taules. Temps mort local i 14 segons. Tunstull ficava canastra i el que esdevenia a continuació era inversemblant. Amb 6 segons per davant, Valencia Basket perdia la pilota i amb 0,7 segons aconseguia una lluita que li afavoria la possessió. Servei i triple de Ouviña de 9 metres que entrava en temps i donava la victòria al conjunt taronja.