Derrota a Milà (90-79)

29/12/2022

Valencia Basket va caure en la pista de l'EA7 Empori Armani Milà per 90-79 en un partit en el qual l'equip taronja es va alçar dues vegades de dos grans parcials en contra però no va aconseguir donar-li la volta al marcador en els minuts finals. El quadre taronja va començar dominant el partit però l'encert de Baron i els punts des de la línia de personal van posar per davant al quadre local, que es va enlairar amb tres triples seguits de Mitrou-Long. Bojan Dubljevic (21 punts amb només una fallada en tirs de camp en la primera meitat) va traure a l'equip taronja del seu pitjor moment i va millorar sensacions en els últims dos minuts de la primera part per a anar-se set a baix al descans. Els homes de Mumbrú van eixir millor després del descans i amb l'energia de Pradilla es van acostar a dos, però el quadre local va reaccionar amb un gran parcial de la mà de Baron i Davies per a avortar l'intent de remuntada taronja. Valencia Basket es va recolzar en Rivero per a alçar-se de nou i posar-se a tres a cinc minuts del final, però una última estirada dels locals els va acabar donant el triomf.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Jared Harper, Jonah Radebaugh, James Webb III, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un triple del capità taronja va obrir el marcador i malgrat que els locals anotaven des de la línia de personal, Dubljevic i un triple de Harper donaven una xicoteta renda al quadre taronja quan encara no s'havien complit els dos primers minuts. No obstant això, els homes de Mumbrú es van carregar de faltes per a ficar-se en primes i Baron va posar el 6-8 abans d'una cistella amb addicional de Dubi. Radebaugh des de la mitjana distància mantenia per damunt al quadre taronja fins que el desé tir lliure llançat pels locals posava el 14-13 en arribar a la meitat del primer quart. Una acció individual de Dubljevic mantenia obert el seu duel anotador amb Baron i un 2+1 de Prepelic mantenia l’encontre equilibrada. Davies i l'aparició ofensiva de Mitrou-Long van estirar a set la renda local per a arribar amb 29-22 al final del primer quart.

L'encert exterior del base canadenc de l'Olímpia Milà va fer més gran la ferida taronja i encara que Prepelic li va retornar el triple, Melli i Hall posaven el 37-25 a set minuts per a arribar al descans. Valencia Basket no aconseguia anotar de cap manera i un 3+1 de Baron allargava la renda local fins que la tornada al camp de Dubljevic va permetre ficar dues cistelles seguides per a retallar fins al 41-29 en arribar a la meitat del segon acte. El capità sostenia l'ofensiva taronja ficant els seus primers huit tirs per a baixar el desavantatge de la desena i després d'una bona defensa, va trobar el suport d'un triple de López-Arostegui però el quadre local va castigar dos errors per a tornar a estirar amb el 50-37. Radebaugh en acció individual va tallar el parcial i dues bones defenses van permetre córrer a l'equip taronja per als punts de Dubljevic i Webb, encara que no va aprofitar una última recuperació i es va arribar al descans amb 50-43.

Pradilla va estendre el parcial ficant la primera de la segona meitat i l'aragonés va continuar aprofitant el seu avantatge físic en els canvis defensius per a penjar-se i encara que el quadre local també aconseguia trobar l’anella, Webb i un triple de Dubljevic retallaven a dos per a posar el 54-52. L'equip taronja va tornar a quedar-se sense encert i Baron i Davies van encendre un parcial que Valencia Basket només va poder tallar en 13-0 amb una cistella d'Alexander. Eixe encert va servir per a trobar almenys un 3+1 de Prepelic i un encert de Harper per a arribar amb 71-60 amb deu minuts per jugar.

Amb Ferrando al comandament de les operacions, Rivero va ballar per dues vegades en la pintura per a continuar menjant-se desavantatge i després d'una bona defensa, Xabi va anotar des de la mitjana distància per a portar a Messina a parar el partit amb un poc més de huit minuts per a acabar. Luwawu-Cabarrot anotava el 73-66 i un triple de López-Arostegui era contestat per un altre de Mitrou-Long. Un ganxo de Dubljevic i una cistella en la pintura de Rivero van retallar a tres però una pèrdua en el servei de fons i una antiesportiva xiulada al cubà que li va costar quatre punts va tallar el moment taronja i va posar el 80-73 amb quatre minuts per jugar. Valencia Basket no va poder ni atacar en les següents accions en assenyalar-se faltes en atac i el quadre milanés va tornar a estirar el seu avantatge per damunt de la desena. Dubljevic va ser expulsat amb una nova falta en atac i els segons finals van acabar caient perquè el partit acabara amb 90-79.