Valencia Basket atropella en la seua visita a Kutxabank Araski (43-96)

08/01/2023

Valencia Basket va passar com una piconadora en la seua visita a Kutxabank Araski, en el primer partit de la segona volta de la LF Endesa i el primer partit nacional de 2023. El conjunt taronja, impulsat per un gran encert en l'inici de partit i una incansable intensitat defensiva no va donar opcions a un impotent conjunt basc. Totes les jugadores van aportar en tots dos costats de la pista, amb Ouviña i Coi guiant. La ratxa puja a 11 victòries seguides i les de Rubén Burgos continuen defensant el lideratge de la lliga.

L'equip taronja eixia amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Lauren Cox. Espectacular eixida de l'equip amb molt d'encert amb tres triples consecutius de Ouviña, Torrens i Cox. Urieta havia de demanar temps mort a menys de 2 minuts de començar el partit. El parcial de 0-11 que posava Casas ho frenava Atkinson per a estrenar a les seues. Molt de protagonisme de la capitana durant aqueixos minuts per a anar fent créixer la diferència. Valencia Basket estava defensant molt bé i forçant les pèrdues de Araski, que arribava fins a les 10 en els primers deu minuts. Salvadores deixava en 24 l'avantatge taronja al final del període.

L'encert de l'equip continuava sent molt alt en el segon quart. Romero ho inaugurava amb un triple i continuava posant terra per al mig. Des de l'última canastra de Araski en el primer període el parcial arribava a 20-0, completat per Fam i frenat per Diarra. Però Valencia Basket no deixava d'anotar. L'eficàcia des de l'exterior estava sent descomunal. Buenavida col·locava el nové triple de nou intents de les de Rubén Burgos. Ni la defensa zonal de les basques aconseguia baixar l'encert. El millor per al conjunt taronja és que l'anotació estava sent molt repartida, així com els minuts. La màxima fins al moment pujava fins als 35 punts de la mà de Salvadores i l'equip marxava fregant els 50 punts al descans i deixant al seu rival amb només 7 punts en aqueix quart (15-49).

Molt més intens eixien les basques després del pas pels vestuaris. Valencia Basket no veia el cércol amb tanta facilitat, però la diferència continuava estant per damunt dels 30 punts. Aqueixa intensitat va durar només uns minuts perquè el conjunt taronja va estrényer l'accelerador. Amb una Ouviña providencial en defensa i en atac, l'equip passava per damunt de Araski sense pietat. Les de Rubén Burgos completaven ara un 17-0, que tancava Cox. Gülich, que era l'única que faltava per anotar posava la renda en 54 punts i Van den Adel ho reduïa mínimament amb una canastra al final del tercer quart

En l'últim període hi havia un xicotet parcial inicial local que provocava el temps mort de Rubén Burgos. La reacció va ser bona però ara Araski estava trobant millor a anotadores com Atkinson, Diarra o Asurmendi. No obstant això, la distància era massa gran com per a poder pensar en una remuntada mentre Valencia Basket tenia múltiples amenaces. Molts minuts en aquest quart per a Fam i Buenavida. Diarra aconseguia baixar de 50 la diferència poc després d'acabar el partit, però Buenavida li responia per a retornar aqueix avantatge. L'equip taronja no va baixar els braços fins al xiulet final i prova d'això va ser el robatori i canastra de Salvadores per a posar la guinda en els últims segons.