Derrota ajustada a Vitòria (85-79)

08/01/2023

València Basket cau en el Fernando Buesa Arena en un partit ajustat que es va resoldre en els moments finals. Després de dos tirs lliures de Bojan Dubljevic, un triple inversemblant de Markus Howard després d'una bona defensa col·lectiva van sentenciar el partit. Jasiel Rivero amb 17 punts i James Webb amb 14 van ser els màxims anotadors del València Basket.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Dos llançaments lliures de l'ala-pivot aragonés van obrir el marcador i Dubljevic va retornar el triple de Díez però un 3+0 d'Howard va posar per davant als locals. Thompson va liderar un parcial local que posava el 10-7 en arribar a la meitat del primer quart però un triple de Puerto ho mantenia equilibrat abans de l'aparició ofensiva d'Howard. Puerto va repetir amb el triple des de la cantonada i una recuperació de Xabi li va donar dos llançaments lliures per a tornar a empatar el partit. Les últimes accions del primer quart no van moure el marcador, per la qual cosa els primers deu minuts van acabar amb 15-15.

Un triple de Prepelic i una safata de Rivero en transició van allargar el parcial taronja i van portar a Peñarroya a gastar el temps mort quan encara no s'havia complit un minut del segon quart. Un triple d'Henry va tallar el parcial en 0-10 però Rivero des del tir lliure i un 2+1 de Webb mantenien la lleugera renda taronja. Sis punts seguits de Hommes col·locaven el 28-27 encara que un mat de Webb després de rebot ofensiu i una safata de Jones portaven al tècnic local a tornar a parar el partit. Howard va tornar al partit per a encadenar cinc punts que posaven el 33-32 a tres minuts per al descans però Jones des del tir lliure i una safata de López-Arostegui mantenien el partit equilibrat. Thompson va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip en la recta final de la primera part però Rivero després de rebot ofensiu ho deixava en 40-38.

Una safata de Xabi va obrir la segona meitat i Dubljevic i Pradilla en la pintura contestaven als punts de Thompson per a mantindre el partit equilibrat. Díez i Costello col·locaven el 51-46 en arribar a la meitat del tercer acte abans d'un triple de Webb i un encert des de la mitjana distància de Xabi que van obrir un parcial que va allargar Rivero amb una acció individual. Kotsar ho parava en 0-7 i Sedekerskis posava el 54-53. Prepelic des del tir lliure i un altre triple de Webb ho mantenien equilibrat i un triple sobre la botzina d'habitació de Ferrando ho deixava en 58-61 amb deu minuts per jugar.

Prepelic va trobar a Rivero per a la cistella en la pintura però el quadre local anotava des del tir lliure i Kotsar va castigar un error per a penjar-se. Dubi es va fer gran en la pintura per a anotar però Howard i un triple d'Henry posaven el 67-65 amb un poc més de sis minuts per jugar. Després del temps mort, Webb va retornar el triple però després de diversos errors, Howard també va anotar des de darrere de l'arc i Kotsar posava el 73-68 ficats ja en els últims cinc minuts. Rivero i un ganxo de Dubljevic agarraven a l'equip taronja al partit però els punts d'Howard no deixaven a Valencia Basket acostar-se. Una bona circulació va acabar amb un 2+1 de Rivero però després d'una bona defensa, Henry va convertir una safata després de la pèrdua per a posar el 80-75 a minut i mig per a acabar. Xabi va anotar dos llançaments lliures, el triple de Hommes no va entrar i va haver-hi una falta sobre Rivero que es va retirar a la banqueta amb molèsties en el genoll. Dubi va ficar els tirs lliures en el seu lloc però un triple complicadíssim sobre la botzina de possessió d'Howard posava el 83-79 amb 15 segons per jugar. L'últim atac taronja no va entrar i un mat de Costello deixava el marcador final en 85-79.