A la fi! Valencia Basket gana en Astroballe en el seté intent i continua creixent (78-83)

13/01/2023

València Basket va començar dominant el partit i va aconseguir obrir una bretxa important en el segon quart quan va encadenar tres triples però una mala eixida després del descans va permetre als francesos ficar-se en el partit amb un parcial de 17-0. Els taronja van continuar mantenint el componiment, i van saber mantindre la pressió francesa, emportant-se el partit en els moments finals amb molt d'ofici. Segona seguida a Europa.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Guillem Ferrando, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un encert en la pintura de Puerto i un mat en carrera després de recuperació de Webb van retornar les cistelles inicials dels francesos i un triple de Dubljevic i una safata amb contacte del propi Puerto van donar una lleugera renda al quadre taronja que el quadre blanc-i-negre va neutralitzar amb punts de Kahudi i Fall per a empatar-ho a nou en arribar a la meitat del primer quart. Un triple i una safata de Ferrando es van trobar amb la rèplica de Fall fent-se gran en la pintura però Prepelic primer va anotar la safata i després va assistir a Dubljevic per a la safata que mantenia per damunt al quadre taronja i López-Arostegui des de la línia de personal ho estirava a set abans d'una falta de tres tirs a Lighty. Una acció individual de Pradilla ho deixava en 16-22 al final del primer quart.

Un mat d'Alexander a passada de Radebaugh i cinc punts consecutius del propi Jonah defensaven la renda taronja malgrat que els interiors de l'equip francés convertien en punts les segones opcions. Després del temps mort local, Radebaugh va ficar el seu segon triple però Diot li ho va retornar per a posar el 25-32 al pas pel minut 14. Alexander va baixar un alley-oop dels focus del pavelló i Puerto va culminar amb una safata una recuperació per a posar l'avantatge per damunt de la desena per primera vegada en el partit. Després de diverses bones defenses, Ferrando, Alexander i López-Arostegui van clavar tres triples consecutius per a disparar a vint la renda taronja abans que un triple de Diot posara el 28-45 a tres minuts per al descans. Després del temps mort de Mumbrú, un 2+1 de De Colo va ser contestat per un triple de Webb però l'internacional francés treia viatges a la línia de personal per a continuar anotant. Una safata i dos tirs lliures de Prepelic van trobar la resposta de dos encerts locals per a retallar un poc i deixar-ho en 37-52 en arribar al descans.

Una safata de Xabi va obrir la segona meitat però Mathews i De Colo van deixar clar que el seu equip havia deixat arrere els seus problemes d'encert en la segona meitat i la defensa francesa va demostrar diverses accions d'energia per a agarrar-se al partit. L'equip taronja es va ficar en bonus en menys de tres minuts i Kahudi des del tir lliure retallava a deu. Mumbrú va moure l'equip però l'atac taronja seguia sense trobar fissures en l'agressiva defensa francesa i un triple de Obasohan col·locava el 47-54 que portava al tècnic taronja a parar el partit. Però València Basket no trobava res en atac superat per l'activitat defensiva dels locals i el parcial va créixer fins a un 17-0 que va acabar amb tota la renda taronja i empatava el partit a 54. López-Arostegui ho va tallar des del tir lliure però el partit havia canviat per complet i una tècnica a la banqueta taronja li va donar l'opció a de Colo de culminar la remuntada amb un tir lliure que posava el 57-56 a tres minuts per a acabar el tercer quart. Xabi va aprofitar un bon passe per a la safata i després va assistir a Dubljevic per a l’anella passada per a posteriorment no perdonar des de la línia del tir lliure però una cistella de Obasohan ho deixava en 60-62 amb deu minuts per jugar.

Dos triples seguits made in Alqueria de Ferrando i Puerto portaven al tècnic local a parar el partit però Kahudi i De Colo convertien altres dos per a l'empat a 68 abans d'un nou triple de Prepelic però Mathews col·locava el 72-71 ficats ja en els últims quatre minuts. Un triple de Radebaugh, una bona defensa i un triple de Webb donaven una mica d'aire al quadre taronja amb menys de dos minuts per jugar. Després de la defensa, Prepelic va trobar a Alexander per a la cistella però dos triples de Kahudi i De Colo col·locaven el 78-79 a 26 segons del final.