A la Copa amb un sòlid triomf coral davant Casademont Zaragoza (88-76)

22/01/2023

Valencia Basket va certificar el bitllet per a la seua onzena participació consecutiva de la Copa del Rei després d'imposar-se al Casademont Zaragoza per 88-76 en un partit en el qual va dominar de principi a fi amb una bona contribució coral i els dotze jugadors anotant. L'equip taronja va obrir bretxa en el final del primer quart, es va mantindre en el segon i de la mà de Jones i Puerto ho va trencar en el tercer en un encontre que va suposar l'estrena de Shannon Evans amb la camiseta taronja.

 

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Guillem Ferrando, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un triple de Ferrando va replicar a la cistella inicial de Hlinason però Yusta i Cruz van donar un primer avantatge al quadre visitant abans d'una acció individual de Radebaugh i una safata de Webb, encara que Hlinason posava el 7-9 en arribar a la meitat del primer quart. Una estratègia de fons que va acabar en cistella de Xabi i un triple de Jones col·locaven per damunt al quadre taronja i un altre triple de Webb va ser replicat per Simanic. Una recuperació que Xabi va culminar en mat, un alley-oop baixat per Alexander i els tirs lliures de Prepelic i Alexander estiraven la renda taronja per a arribar amb 23-14 al final del primer quart.

 

Un triple des de la cantonada de Pradilla i un altre després d'una bona circulació de López-Arostegui van portar a Fisac a parar el partit, però tot i l'aturada el seu equip seguia amb problemes per a anotar fins que Simanic va retornar un nou triple de Pradilla. Harper també va encertar des de darrere de l'arc però el retorn de Hlinason va activar un poc l'ofensiva saragossana que va buscar amb encert a l'islandés per a posar el 35-25 a quatre minuts per al descans. La zona plantejada per l'equip aragonés se li va ennuegar un poc a l'equip taronja, que va aconseguir anotar amb Radebaugh des del tir lliure i Dubljevic després de rebot ofensiu. El capità aconseguia segones opcions perquè Radebaugh convertira el triple però dues accions consecutives de Mara manaven el partit al descans amb 42-31.

 

Un 2+1 de Cruz per a obrir la segona meitat va baixar la renda taronja de la desena abans d'un ganxo de Puerto i dos tirs lliures de Jones. Un triple del propi Puerto portava a la banqueta visitant a sol·licitar el temps mort, la qual cosa unida a una tècnica a Fisac i un triple de Jones després d'una recuperació tornaven a estirar l'avantatge valencià, que amb un altre triple de Puerto es col·locava per primera vegada en la vintena. Casademont Zaragoza es va tornar a posar en zona però Jones va continuar encertant des de darrere de l'arc i Harper va traure la personal per a anar a la línia del tir lliure. Un nou triple de Prepelic era contestat per Jovic i un nou triple de Jessup posava el 64-45 abans d'un encert d'Alexander des de la mitjana distància i un triple de Pradilla. Shannon Evans es va estrenar com taronja al pas pel minut 28 i els punts de Xabi i Harper tornaven a estirar l'avantatge local per a arribar amb 74-49 amb deu minuts per jugar.

 

Evans va donar la seua primera assistència per al triple de Pradilla i després va ficar la seua primera cistella com taronja amb un encert des de la mitjana distància i encara que València Basket va estirar encara més el seu avantatge amb cinc punts seguits de López-Arostegui, Jessup no permetia que cresquera més. Malgrat l'ampli desavantatge en contra, l'equip saragossà va traure l'orgull per a tractar de retallar i ho va fer amb encert exterior per a deixar el resultat final en 88-76.


TAGS: