En la vorera en una lluita increïble davant Maccabi (93-94)

02/02/2023

València Basket va veure com es trencava la seua ratxa de victòries en l'Eurolliga pese a l'empenyiment d'una Fonteta a rebentar en caure davant el Maccabi Playtika Tel Aviv per 93-94 en un partit en el qual va tindre un tir per a guanyar. L'equip taronja es va recuperar d'una mala entrada en el partit i es va posar per davant ja en la meitat del primer acte, aconseguint un avantatge amb dues guspires de Prepelic que va saber mantindre per a anar-se deu a dalt al descans. Després de l'intermedi, l'equip israelià va pujar el llistó físic a l'extrem i es va recuperar el seu desavantatge per a posar-se per davant fins per deu punts en el tercer quart. Harper i Evans van rescatar l'equip *taronja en el seu pitjor moment i encara que Baldwin i Colson van tornar a estirar la renda israeliana a cinc minuts per al final, l'equip va estrényer les dents per a tindre un últim tir per a guanyar però el triple de Jones no va entrar i la victòria va ser per al Maccabi Playtika Tel Aviv.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Jared Harper, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Víctor Claver i Kyle Alexander. Un triple de Jared va obrir el marcador però l'equip taronja no va aprofitar els seus següents tirs exteriors i Nebo va posar per damunt als visitants abans d'una cistella de Radebaugh. Un parcial del conjunt israelià col·locava el 5-12 amb l'equip taronja fallant els seus tirs oberts fins a un triple de Claver i dos tirs lliures d'Alexander per a retallar en arribar a la meitat del primer acte. Un 3+0 de Harper li donava la volta al marcador però Martin tallava el parcial en 8-0 abans de cinc punts seguits de Puerto, un alley-oop baixat per Alexander i dos tirs lliures de Prepelic per a donar un xicotet avantatge al quadre taronja. Pese a l'encert de Ziv i Sorkin, Evans i Prepelic van trobar tres vegades a Pradilla en la pintura per a acabar el primer quart amb 28-24.

Jones per dues vegades des de la mitjana distància i una cistella trepitjant la línia de tres de Prepelic defensaven la renda local malgrat la millora ofensiva del Maccabi Tel Aviv amb el retorn a pista del seu quintet inicial. Un 2+1 de Pradilla i dos triples seguits de Prepelic obligaven a Kattash a parar el partit en arribar a la meitat del segon quart. Rivero va tornar a trepitjar la pista després de recuperar-se del seu esquinç de genoll però Baldwin posava el 43-38 abans de cometre la seua tercera personal en un 3+1 sobre Radebaugh. El cubà col·locava per primera vegada l'avantatge en la desena però Adams posava el 49-43 abans del tercer triple de Harper i malgrat els tirs lliures de Colson, un triple sobre la botzina del descans de Radebaugh manava l’encontre a l'intermedi amb 55-45.

Una safata de Jones va replicar al triple de Di Bartolomeo amb el qual va començar la segona meitat però Nebo i Colson retallaven per a posar el 57-52 per a un Maccabi que va eixir molt intens després de l'intermedi. I no obstant això, era l'equip taronja el que es carregava de personals i es va ficar en bonus en menys de tres minuts. Un triple de Di Bartolomeo i tres punts de Baldwin empataven el partit mentre l'equip taronja es desquiciaba amb l'arbitratge i Mumbrú rebia una tècnica. Una recuperació de Baldwin posava el 59-61 i portava al tècnic del Valencia Basket a parar el partit. L'equip israelià va aprofitar eixe moment de dubtes per a estirar-lo fins al 61-69 en arribar al minut 27 i encara que Valencia Basket tornava a alimentar a Pradilla, el Maccabi retornava tots els colps per a arribar a manar fins per deu punts. Un mat de Harper i un triple i dos tirs lliures de Prepelic alimentaven un poc l'ofensiva taronja i Shannon Evans s'anava a l’anella amb decisió per a inventar-se un 2+1 replet de qualitat. Malgrat la cistella de Sorkin, un altre cistella amb addicional de Harper ho deixava en 78-79 amb deu minuts per jugar.

Una acció individual de Harper mantenia el partit apretat però l'equip taronja no va aprofitar els seus tirs per a posar-se per damunt i Colson i Baldwin posaven el 82-89 a cinc minuts per al final. Rivero a taula retallava però malgrat les bones defenses, els tirs de Webb per a retallar no entraven fins a un triple de Chris Jones ficats ja en els últims dos minuts i mig. Després d'una bona defensa, Harper va clavar un altre triple per a retallar a un i una falta sobre el mat de Nebo li va donar dos llançaments lliures dels quals només va aprofitar un per al 90-92. No es va apreciar falta sobre la penetració de Harper, el Maccabi no va aprofitar el seu avantatge físic en l'atac següent i Jones va traure una falta per a empatar-ho des del tir lliure. Baldwin es va anar a l’anella per a posar el 92-94 amb 24 segons per jugar i encara que Harper va traure la falta, va fallar el segon tir però l'equip israelià no va aprofitar el rebot i va perdre la pilota per a donar-li l'opció al Valencia Basket amb 93-94 i 3,2 segons per jugar. El triple de Jones no va entrar i la millor ratxa històrica en l'Eurolliga es va acabar a la Fonteta.