Valencia Basket tanca la setmana perfecta amb victòria en el Palau (61-78)

19/02/2023

Valencia Basket va exhibir la seua millor versió al Palau Blaugrana per a donar continuïtat a l'important triomf aconseguit davant Spar Girona i tancar una setmana perfecta amb dos triomfs que li permeten ocupar la posició més alta de la taula. Les de Rubén Burgos no van donar opció al Barça CBS i van completar un gran partit tant en defensa com en atac, dedicant la victòria als més de 100 aficionats taronja que es van desplaçar a terres catalanes.

Cristina Ouviña, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Lauren Cox van iniciar el duel sobre el parquet. Aquesta última es va encarregar d'estrenar el marcador, amb un bon tir des de la pintura primer, i un triple després. Els tres primers minuts van ser de molt de ritme i encert ofensiu, amb els dos equips igualats. Van ser la defensa i Raquel Carrera les que van obrir la primera bretxa en el marcador. 7 punts consecutius seus, amb un gran 2+1 en el pal, units a una asfixiant pressió en la pujada de la pilota que es va traduir en diversos robatoris, van provocar el +7 taronja i el temps mort local. Intentava reaccionar el Barça, però es topava amb una Ángela Salvadores on fire. Només Ainhoa López aconseguia inquietar, i el primer parcial es tancava amb 17-25 visitant.

Un intercanvi de triples va obrir el segon quart. Va continuar creixent en defensa Valencia Basket, i aprofitant les segones oportunitats que generava Burdick, amb una Gülich que dominava el pal. Dos punts fregant el triple de Queralt Casas provocaven un nou temps mort local. Però no arribava la reacció, i castigaven Carrera i Salvadores de nou des del perímetre per a una màxima de +21. L'ex taronja Rakovic ho deixava en 18 al descans (27-45).

Dos minuts i mig van haver de passar del tercer quart per a veure la primera cistella, a les mans de Leticia Romero. Hamblin i Anna Cruz responien i reduïen la diferència, fent que Rubén Burgos parara el partit. Carrera va tallar la dinàmica i la diferència es va estabilitzar. Però duraria poc i de nou la intensitat defensiva va tornar a bloquejar l'atac blaugrana. Ouviña, Salvadores, Cox... castigaven en atac i la diferència es va anar de nou per damunt dels 20, pese al bon fer de Hamblin en la pintura. Un espectacular 2+1 de Salvadores trencant a la seua defensora ho deixava en 41-65 al final del tercer.

Burdick s'estrenava en l'últim, amb resposta d'una Canella que intentava liderar al seu equip. De la seua mà i de la de Mircheva es retallava la diferència, i les catalanes aconseguien baixar dels 20. Queralt Casas, amb una gran penetració, tallava la ratxa. Valencia Basket va controlar el partit, va mantindre la intensitat en tot moment i va impedir qualsevol opció d'acostament en el marcador, lligant el triomf i assegurant les millors sensacions de cara a tornar a competir en la Euroleague Women.