Valencia Basket no pot amb Olympiacos a la Fonteta (85-92)

24/02/2023

Valencia Basket no va poder trencar el seu particular malefici contra el Olympiacos Piraeus i va caure a la Fonteta per 85-92 en un encontre on va dominar la primera meitat però va ser superat per la solidesa del líder en la segona meitat. L'equip taronja va sorprendre en l'eixida de partit amb un gran ritme i encara que Olympiacos li va retornar eixe parcial inicial, va tornar a estirar-ho per a anar-se guanyant de deu al descans. Després de l'intermedi, Walkup va encendre l'ofensiva grega i la defensa visitant va frenar la taronja per a posar-se per davant i aconseguir un avantatge important amb els seus encerts en el triple en la recta final del tercer quart. València Basket ho va intentar tot per a tornar agarrant-se a l'encert exterior de Prepelic (21 punts), però Vezenkov i Sloukas van defensar la renda grega fins al final.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Klemen Prepelic, Víctor Claver, James Webb III i Bojan Dubljevic. Una cistella baix l’anella de Webb va ser la primera del partit i va vindre seguida per un triple de Dubljevic. Malgrat que Papanikolaou activava l'ofensiva taronja, una acció individual de Jones i el segon triple de Dubi donaven una xicoteta estirada en un inici vertiginós. Quan se li va unir Canaan van col·locar el 10-9 però una safata de Claver i un triple després de recuperació de Prepelic mantenien per damunt al quadre taronja en arribar a la meitat del primer acte. Dos triples de Webb i Claver estiraven encara més la renda local i Rivero en transició allargava el parcial local que Black des del tir lliure tallava en 13-0. Alexander a passada de Rivero la va elevar a quinze però Papanikolaou i Vezenkov van retallar per a arribar amb 25-15 al final del primer quart.

València Basket tenia problemes per a anotar davant la millorada defensa grega, es va ficar en prima en menys de dos minuts i Papanikolaou va eixir al rescat dels seus amb un 2+1 i un triple, la qual cosa unit a un 2+1 de Black retornava el parcial valencià col·locant el 25-24. A més Alexander es va lesionar en el turmell dret en la lluita pel rebot i el tir lliure d'una tècnica a Mumbrú per protestar empatava el partit. Un triple de Dubljevic va tallar la sequera taronja i va parar el parcial en 0-15 i una safata de Radebaugh després de recuperació portava a Bartzokas a parar el partit a sis minuts per al descans. L'equip taronja va créixer des de la defensa i dos tirs lliures de Xabi i un triple de Harper van significar un altre parcial a favor que va tallar Sloukas des del tir lliure. Prepelic, un triple de Claver i un mat de Harper que va alçar a la Fonteta estiraven una altra vegada l'avantatge valencià però Canaan posava el 42-30. Un triple després de rebot ofensiu de Prepelic trobava una estirada en el final del segon acte dels grecs per a arribar amb 45-35 al descans.

La segona meitat va començar amb un triple i una safata de Prepelic però Walkup se’ls va retornar. Un nou parcial dels grecs culminat amb un triple del propi Walkup posava el 50-48 i portava a Mumbrú a parar el partit en arribar a la meitat del tercer acte. No obstant això l'ofensiva taronja no aconseguia veure el cércol i Vezenkov ho empatava i McKissic posava per primera vegada per davant als grecs amb el 50-52. Jones va trencar la sequera amb una acció individual però Walkup va continuar ficant des de darrere de l'arc i Vezenkov trobava una mica d'encert. Harper va assumir el protagonisme ofensiu amb sis punts seguits però Walkup i McKissic convertien en l'ofensiva grega per a deixar el marcador en 58-65 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Papanikolaou i un mat en transició de Vezenkov posaven per primera vegada el desavantatge per damunt de la desena i un altre triple de Sloukas feia més gran la ferida. Radebaugh aconseguia anotar baix l’anella però els tirs exteriors de l'equip taronja no entraven fins que sí que ho va fer un de Webb des de la cantonada a sis minuts del final. Després d'una bona defensa, Klemen va ficar un altre triple i malgrat la safata de Sloukas, va convertir un altre lejanísimo per a retallar a sis a quatre minuts i mig del final. Va aparéixer en eixe moment Vezenkov amb cinc punts seguits i malgrat els esforços del quadre taronja, Fall anotava prou per a mantindre als seus per damunt de la desena. Els últims compassos només van servir per a deixar el marcador final en 85-92.