Salvadores i Ouviña lideren la victòria davant Movistar Estudiantes (65-71)

25/02/2023

Valencia Basket aconsegueix una complicada victòria en la pista de Movistar Estudiantes. Va costar entrar en partit enfront d'un combinat col·legial molt endollat, però una encertada Ángela Salvadores en el tercer quart i una gran Cristina Ouviña els 40 minuts van poder guiar fins a la victòria. Gran esforç de l'equip després de la dura derrota a Istanbul -sense Queralt Casas per descans ni Alba Torrens per lesió- per a sumar el 19é triomf en la LF Endesa i continuar conservant el lideratge.

L'equip taronja va eixir amb Cristina Ouviña, Elena Buenavida, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Marie Gülich. Contundent començament de les locals amb un 7-0 i estrenava Salvadores després de diversos atacs improductius. No obstant això, l'atac de Valencia Basket seguia sense ser fluid i Movistar Estudiantes ho aprofitava per a fer un altre parcial i agafar un avantatge de 9 punts. Elles estaven anotant bastant còmodes i falta posar una marxa més en defensa. Dos triples de Salvadores i Cox van donar ales a l'equip, però acabava el primer quart 5 punts a baix.

Les germanes Massey en la pintura i Fingall de mitjana distància estaven fent molt mal a Valencia Basket. Encara estava costant trobar aqueixa fluïdesa en atac. En defensa les jugadores taronja estaven pressionant més, però la sagnia en el rebot estava sent massa gran. I, malgrat tot, l'equip estava totalment de ple en el partit. L'encert en el triple de Coex i una canastra de Gülich deixaven una distància mínima d'un punt en el marcador i amb temps de donar-li la volta a la truita abans del descans. Després del temps mort local, l'alemanya tornava a ser protagonista per a posar a les de Rubén Burgos dos punts a dalt. Gretter empatava al final del quart (28-28)

Després del pas pels vestuaris es va produir un intercanvi de colps encara que elles ho feien de dos en dos i Valencia Basket ho feia de tres en tres amb una encertada Ouviña. Després d'un parcial de 10-7 liderat per Salvadores, que col·locava a l'equip amb 6 punts d'avantatge, l'entrenador col·legial demanava temps mort. La rèplica local arribava amb un altre 6-0 des del 6,75 i hi havia festival de triples en pista. El ritme del partit s'havia tornat frenètic, amb molta anotació per part de tots dos equips. Salvadores activava la manera llegenda, anotant absolutament tot el que tirava, encara que semblava impossible enlairar-se en el marcador. Amb la descomunal actuació de Salvadors, que portava 22 punts, Valencia Basket finalitzava el tercer quart tres punts a dalt.

El ritme de la trobada va baixar en l'últim període. Menys encert, més faltes i pas per la línia dels tirs lliures. L'equip taronja estava per davant, però la diferència era molt curta. En l'equador del quart, Cox posava l'avantatge en 7 punts, donant una mica d'oxigen. El combinat taronja estava aconseguint manejar aqueixa renda. Fingall reduïa a 4 punts i encara quedava molt de temps perquè Estudiantes li tornara a donar la volta al partit. En un moment crític a menys d'un minut per al final, Méndez anotava un triple que reduïa a 3 a menys d'un minut del final. Per fortuna, Ouviña ho responia al moment per a retornar un +6 i allunyar qualsevol opció de victòria local.