La vintena victòria en LF Endesa arriba davant Tenerife (92-63)

04/03/2023

Valencia Basket va fer els deures i, malgrat les baixes de Casas, Ouviña i Torrens, va passar per damunt d'un Tenerife molt necessitat d'eixir dels llocs de descens. El conjunt visitant va posar les coses difícils al principi, però en el segon quart les de Rubén Burgos van posar terra pel mig i no van donar cap opció. La 20a victòria en LF Endesa, que amarra el lideratge, aconseguida amb una gran faena coral, amb quatre jugadores per damunt de 14 punts. A més, arribava el debut de la jugadora de 16 anys Mirembe Twehamye, que inscriurà el seu nom al Mur dels Somnis.

L'equip taronja va eixir amb Leticia Romero, Elena Buenavida, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Marie Gülich. Ho estrenava la base canària i responia James del costat visitant. Encara que Valencia Basket sumava de la mà de Romero, la interior contestava cada colp. El combinat de Tenerife havia eixit al partit molt encertades. Raksanyi posava el +4 per a les seues i Rubén Burgos demanava temps mort. L'equip reaccionava bé i es posava per davant, encara que amb diferència mínima. A menys de dos minuts del final del quart debutava la jugadora de 16 anys Mirembe Twehamye, que serà inscrita al Mur dels Somnis. Satorre anotava per a deixar a Tenerife un a dalt.

La tònica continuava en el segon període. Es va produir un xicotet intercanvi de canastres, amb les visitants ficant-lo pràcticament tot. Ara Gülich havia agafat el testimoni de Romero en l'anotació taronja. No va ser fins a l'equador quan Valencia Basket va fer un xicotet parcial tancat per Burdick, per a col·locar-se +5, i provocar el temps mort de Raquel Álvarez. El seu equip no va reaccionar i les de Rubén Burgos prosseguien amb el seu parcial demolidor entre Gülich i Cox. Arribava a 17-0 i l'avantatge a 15 i de nou Tenerife ho parava. De nou, elles no responien i Salvadores sumava per a deixar la diferència en 17 punts al descans (46-29).

Després del pas pels vestuaris James frenava la sagnia, però no va ser suficient. Valencia Basket se sentia còmode i trobava moltes alternatives d'anotació, que ara havia assumit més Carrera. El parcial i la diferència no feia més que créixer, deixant un abisme. Arribava fins a 34-2 i la renda a 30. Les pivots taronja estaven dominant el joc i Tenerife no trobava solucions. Només aconseguien fer un 6-0 de final de quart per a reduir a 24, però les de Rubén Burgos tenien el partit controlat.

L'intercanvi de canastres afavoria a Valencia Basket. Les illenques ara estaven trobant més tirs, però les taronja també ho feien. Amb bons minuts de les joves en pista l'avantatge rondava els 30 punts i el rellotge s'anava estrenyent. La remuntada visitant ja semblava impossible. Espectacular treball de l'equip en tots dos costats de la pista, amb Noa Morro molt destacada, per a tancar el triomf.