Remuntada des de la defensa per a tombar al Lenovo Tenerife (77-72)

05/03/2023

Valencia Basket va sumar la seua sisena victòria consecutiva com a local en la acb en imposar-se per 77-72 al Lenovo Tenerife en un partit en el qual es va refer dels dubtes i la tensió d'una dolenta primera part en la qual va arribar a anar perdent per fins a quinze punts amb un excel·lent exercici defensiu en el tercer quart per a remuntar i posar-se per davant. Encara que el Lenovo Tenerife va apretar per a posar-se a un amb l'entrada de Bolmaro, l'equip taronja va saber protegir el seu avantatge de la mà de Rivero (17 punts) i Radebaugh (14) per a continuar sumant en Liga Endesa.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un triple de Webb va replicar als punts inicials de Cook i l'equip taronja va créixer des de la defensa per a encadenar dues cistelles de Jones i Puerto que van portar a Vidorreta a parar el partit quan s'havien consumit poc més de dos minuts. El tècnic basc va moure al seu equip i va trobar l'encert de la mà d'Huertas i Shermadini per a posar el 7-8 abans d'un triple de Radebaugh al qual va replicar Doornekamp amb un altre. Dubljevic i Jones van contestar a un nou encert exterior del canadenc del Lenovo Tenerife i encara que els aurinegres van estirar fins al 14-19, un triple de Webb i una safata de Rivero ho empataven de nou. Jaime Fernández ho deixava en 19-24 al final del primer quart.

Malgrat la cistella inicial de Rivero, Guerra va tornar a fer créixer l'avantatge visitant i a Mumbrú a gastar el seu temps mort amb 21-28 a huit minuts per al descans. Rivero i Pradilla van trobar el cércol, però l'equip aurinegre trobava la cistella amb facilitat per a mantindre estable el seu avantatge i fins i tot augmentar-lo per a posar-la per damunt de la desena amb el 25-36 en arribar a la meitat del segon acte. L'equip taronja no trobava punts ni amb tirs lliures de Prepelic i el conjunt aurinegre ho va aprofitar per a fer créixer la ferida fins als quinze punts abans d'una cistella baix l’anella i un triple després de recuperació de Radebaugh que van activar un poc l'ofensiva valenciana. Dos tirs lliures de Dubljevic i un triple de Webb retallaven per a arribar al descans amb 35-44.

La segona meitat va començar amb dues bones accions defensives a les quals van seguir una cistella després de rebot ofensiu i un triple de Puerto, encara que Fernández també va convertir des de darrere de l'arc. Webb va recuperar la pilota i va clavar el seu quart triple en l'altre costat i Dubljevic va traure la falta per a convertir dos llançaments lliures mentre la intensa defensa taronja aconseguia asfixiar a l'ofensiva canària. Una acció individual de Radebaugh servia per a empatar el partit en arribar a la meitat del tercer quart i una anella passada de Rivero culminava la remuntada i portava a Vidorreta a parar el partit. Valencia Basket va continuar intens arrere per a tancar el seu cércol i Rivero va convertir a la segona per a allargar el parcial a un 11-0 abans que Abromaitis posara el 51-49 des del tir lliure. Radebaugh des de la personal i Rivero percutiendo en la pintura estiraven un poc la renda local però Abromaitis va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip per a arribar amb 57-52 amb deu minuts per jugar.

Un ganxo i un triple de Pradilla activaven l'ofensiva local i Evans va culminar amb una safata una recuperació de Dubljevic però Huertas i Guerra col·locaven el 64-59. Bolmaro es va estrenar de nou en la acb amb cinc punts seguits per a baixar a un l'avantatge taronja i portar a Mumbrú a parar el partit amb 65-64 a sis minuts per a acabar. Radebaugh va trobar a Rivero per a la safata i després el cubà li va traure una falta en el rebot a Shermadini que va rebre la seua cinquena falta en la tècnica en la protesta. Jones va aprofitar el seu tir lliure i Rivero només el segon. El cubà va assumir el protagonisme ofensiu culminant amb una safata una passada de Jones i Radebaugh va palmejar dins la fallada en el triple de Webb. Rivero li va tancar el camí a Jaime Fernández amb un gran tap i Jones es va fabricar el corredor a l’anella, i encara que un triple de Abromaitis posava el 75-68, Webb va baixar un alley-oop que va fer a la Fonteta soltar tot l'estrés acumulat durant el partit. Bolmaro volia agarrar al seu nou equip al partit i reduïa a cinc amb 27 segons per jugar. I encara que l'equip taronja va perdre la següent pilota, el tir de Doornekamp no va entrar i el temps es va esgotar amb victòria valenciana per 77-72.