El tercer quart condemna a Valencia Basket davant l'EA7 Empori Armani Milà (84-88)

07/03/2023

Valencia Basket no va poder trencar la seua mala dinàmica en la Turkish Airlines EuroLeague en caure per 84-88 davant l'EA7 Empori Armani Milà en un partit que va dominar en la primera meitat però on l'increïble encert visitant després del descans (van ficar 7 dels seus primers 8 triples llançats en el tercer quart) li va posar fins a dotze punts a baix. La beneïda bogeria de Harper (15 punts) va enxufar a l'equip al partit però no va trobar encert en les opcions per a continuar retallant i Pangos semblava matar el partit però una última estirada taronja li va col·locar a un punt en els segons finals. Napier des del tir lliure va sentenciar la victòria visitant.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Una cistella amb addicional de l'aler d'Almussafes va obrir el marcador i malgrat que Voigtmann va ficar la primera dels italians, Jones en acció individual i un triple de Webb mantenien per damunt al quadre taronja. L'entrada primerenca en bonus de Valencia Basket li donava tirs lliures a Melli per a anotar però un ganxo de Dubljevic i dues safata de Webb i Prepelic estiraven la renda taronja en arribar a la meitat del primer acte abans que Hines i un triple de Napier posaren el 14-10. Dubljevic va retornar el triple i encara que Baron va activar l'ofensiva visitant, Puerto va capturar el seu propi rebot per a anotar i Harper va atacar l’anella amb decisió per a la safata. Un triple de Pangos ho deixava en 21-17 al final del primer quart.

Rivero va convertir a taula i Prepelic va traure els primers dos viatges a la línia de personal, la qual cosa unit a una safata en transició de Xabi portaven a Messina a parar el partit amb la primera ocasió en la qual Valencia Basket estirava la seua renda a la desena quan s'havia consumit poc més d'un minut del segon acte. Rivero va estirar el parcial d'eixida a un 7-0 abans que Pangos posara el 28-22 i fora Mumbrú el que gastara el temps mort al pas pel minut 13. Milà es va col·locar amb tres xicotets i es va acostar a dos abans que un triple de Dubljevic tallara el parcial visitant en 0-9. Harper des del tir lliure convertia però un 2+0 de Voigtmann posava el 33-28 en arribar a la meitat del segon quart. Dues accions individuals de Jones van trobar la rèplica d'un triple de Ricci i dos tirs lliures de Napier però una canastra amb addicional del base taronja protegia la renda taronja. El segon triple de Ricci va ser replicat per Puerto en el pal baix però Melli també va anotar des de darrere de l'arc per a manar el partit al descans amb 42-39.

Un triple de Napier va posar per primera vegada per damunt al quadre italià en un inici de segona meitat al qual a Valencia Basket li va costar anotar fins que va entrar un triple de Puerto. Napier va continuar ficant des de fora i una transició culminada per Ricci portava a Mumbrú a parar el partit amb 45-49 en arribar al minut 24. Milà va arribar a manar per sis però Jones i Puerto van activar un poc l'ofensiva taronja però Napier i Voitgmann continuaven anotant des de fora per a posar el 49-59. L'equip italià seguia de dolç des del triple (7/9 des de darrere de l'arc en el tercer quart) per a fer més gran la ferida amb els encerts de Baron i arribar amb 55-65 amb deu minuts per jugar. I damunt Pradilla hagué de retirar-se lesionat.

Quan pitjor pintaven les coses, un 3+1 de Harper va despertar una mica a l'equip, que malgrat un triple de Tonut, va aconseguir encadenar dos tirs lliures de López-Arostegui i una safata de Rivero per a portar a Messina a parar el partit amb 63-70 amb un poc menys de set minuts per jugar. La defensa va recuperar la següent acció i Harper es va inventar una safata per a continuar menjant-se desavantatge i malgrat els tirs lliures de Napier, va clavar el triple per a continuar retallant. Un triple i una cistella de Pangos posaven el 68-77 amb tres minuts per jugar i encara que un 2+1 de Jones i un tir lliure de Rivero van retallar, un triple de Napier va silenciar la Fonteta. Una cistella ràpida de Jones va ser contestada per una altra de Melli i encara que Jones anotava, el crono ja corria en contra de l'equip taronja, que va entrar sis a baix en l'últim minut. Una safata de Claver i un triple de Puerto retallaven a tres i després de deixar-se Melli un dels seus tirs lliures, un triple de Jones col·locava a un a l'equip taronja. Puerto va agranar el segon dels llançaments de Napier però Milà va caçar la pilota solta i la va amagar perquè quedaren només 4,6 segons per jugar. Esta vegada el base de l'equip italià no va perdonar i la victòria va ser per al conjunt visitant per 84-88.