Valencia Basket, amb il·lusió a la seua cinquena Copa LF Endesa

27/03/2023

Comença una de les setmanes més esperades de l'any: Arriba la Copa de la Reina LF Endesa, que enguany se celebrará a Saragossa. Valencia Basket afronta la seua cinquena participació en la seua cinquena temporada en la màxima categoria amb tanta o més il·lusió com el primer dia a la recerca d'un objectiu que encara no ha aconseguit: Alçar per primera vegada aquest títol.

L'equip ha anat de menys a més en aquest torneig tan especial. En total en les quatre participacions ha arribat en una ocasió a quarts de final, en dues ocasions fins a semifinals i una vegada es va plantar en la final i va estar prop d'aqueix títol. En aqueixes quatre Copes, en dues d'elles el combinat de Rubén Burgos ha sigut l'amfitrió, en la 20-21, quan es va arribar a la final, i en la 21-22, quan l'aventura va finalitzar en semifinals.

Curiosament, Valencia Basket sempre ha tingut al mateix botxí en aquesta competició, perquè les quatre vegades ha caigut enfront de Spar Girona. En la temporada 18-19 en quarts per 52-49, en la 19-20 en semifinals per 77-60, en la 20-21 en la final per 72-62 i en la 21-22 en semifinals per 59-67. En aquesta edició, l'equip taronja no es veuria les cares contra el català fins a una hipotètica final. En el cas que succeïra, Valencia Basket tindria l'oportunitat de redimir-se i amb un doble premi addicional: el títol de Copa i el bitllet per a la Euroleague Women.

I és que la via més ràpida per a poder tornar a la màxima competició continental, en la qual s'ha estrenat aquesta temporada amb un excel·lent. L'equip de Rubén Burgos va finalitzar la setmana passada la seua participació, havent arribat fins als quarts de final i quedant-se molt prop de la Final Four. La segona via és guanyant la LF Endesa.

El pròxim repte és aquesta Copa de la Reina, un títol que anhela alçar per primera vegada tant el Club com moltes de les jugadores de la plantilla. L'únic títol nacional de l'equip és el de la Supercopa LF Endesa de la passada temporada. Les úniques dues jugadores que saben el que és guanyar la Copa són Queralt Casas –amb Rivas Ecópolis- i Ángela Salvadores -amb Perfumerías Avenida-. Per a Alba Torrens, una de les jugadores amb més participacions en el torneig, tindria un significat especial guanyar la Copa, a l'ésser l'únic títol d'Espanya que li falta per alçar. D'altra banda, Valencia Basket té fins a cinc jugadores que no saben el que és jugar aquesta competició.