Valencia Basket colpeja primer en la final amb una Fonteta de rècord (70-66)

04/05/2023

Valencia Basket fa un primer pas cap al títol de lliga emportant-se el primer partit de la final davant Perfumerías Avenida amb una Fonteta de rècord. 6.972 aficionats van animar a les xiques fins a l'últim segon, en la qual és la millor entrada històrica en una trobada de l'equip femení. Les de Rubén van dominar durant 30 minuts i van superar un difícil últim quart, amb una Lauren Cox liderant en atac. A 40 minuts del primer títol de lliga. La primera oportunitat, aquest diumenge a Salamanca.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Cierra Burdick, Raquel Carrera i Lauren Cox. Ho estrenava la pivot nord-americana de tres punts i contestava Cazorla de la mateixa manera. El partit arrancava amb un ritme i físic molt alt i amb el marcador molt igualat. Intercanvi de colps sense parcials engruixats per part de cap equip. Amb un 5-0 Valencia Basket posava un primer avantatge de 6 punts amb protagonisme de Cox, però les de Salamanca no deixaven que anara a més amb canastra de Rodríguez. Les de Rubén Burgos insistien i ara feien un 6-0 que pujava la renda a 10 i obligava al primer temps mort de Vázquez. Les jugadores taronja estaven defensant bé i s'estava materialitzant en la falta d'encert visitant. Gülich ampliava el parcial a 8-0 i l'avantatge a 12 punts. Fasoula ho frenava des del tir lliure i la deixava en 10 al final del primer quart.

Començava un nou quart amb un altre triple de Cox per a posar el +13. L'encert de la nord-americana estava sent molt alt. Malgrat la rèplica de Rodríguez, una de les poques jugadores entonades de les de Salamanca, Valencia Basket tornava a colpejar. Després d'un fàcil 4-0, Vázquez tornava a parar el partit. Les taronja doblegaven en el marcador amb 30-15. Perfumerías Avenida reaccionava amb un xicotet 4-0 que tallava ràpid el combinat de Rubén Burgos. No obstant això, ara elles estaven més encertades. Prince reduïa a 12. La solidesa de Valencia Basket va impedir, una vegada més, la remuntada. Torrens es posava en manera heroïna i liderava un 7-0 que elevava l'avantatge fins als 19 punts al descans (43-24).

Perfumerías Avenida feia un 5-0 d'eixida i Rubén Burgos parava el partit a 40 segons de l'inici del tercer quart. Cazorla pujava el parcial a 7-0, retallant a 12, però per fortuna apareixia Gülich per a frenar-ho des del triple. Feia falta calma i més clarividència en atac. Massa errors no forçats després del pas pels vestuaris. Les de Salamanca havien pujat línies en defensa i van aconseguir posar-se a 11 punts. Va aparéixer Ouviña en aqueix moment per a, amb un 2+1 retornar el +14. Però ara era Valencia Basket qui no podia convertir parcials. Vilaró reduïa a 9. Ara sí, dos triples consecutius per a pujar a 15 de nou i Vázquez demanava temps mort. Tercer triple seguit -dos d'ells de Cox- i Valencia Basket posava terra pel mig amb un +18. Amb la Fonteta i l'equip connectats, el matalàs no tardava a aconseguir els 20 punts. Un parcial final visitant de 4-0 retallava a 16.

L'últim quart arrancava amb millors sensacions per a les de Salamanca, però el conjunt taronja tenia encara el partit de cara. Només havia de manejar l'avantatge que havia aconseguit en els 30 minuts anteriors. Feia falta calma davant un Perfumeries Avinguda que anava a continuar lluitant. Fasoula ho materialitzava reduint a 9 punts davant un Valencia Basket menys encertat. Uns tirs lliures de Buenavida donaven oxigene a l'equip per a recuperar els dobles dígits. L'equip estava erràtic davant la defensa i Salamanca l'aprofitava. Ara Fasoula retallava a 7 amb encara 3 minuts per jugar-se. Rubén Burgos parava el partit. Només 4 punts anotats en 7 minuts. Important canastra de Carrera a continuació. Ho retornava Perfumerías Avenida amb un 7-0. Ara estaven a 2. Rubén Burgos demanava temps mort. Per sort, una falta sobre Romero a 15 segons del final, anotant els tirs lliures, segellava la victòria.