Reacció insuficient en la pista del Baxi Manresa (87-82)

07/05/2023

Valencia Basket va trencar la seua dinàmica en Liga Endesa en caure en la pista del Baxi Manresa per 87-82 en un partit en el qual sempre va anar a remolc de l'equip del Bages i en el qual el seu pèssim dia en el tir exterior (8/35 en triples) no li va permetre culminar cap dels seus intents de tornar a posar-se per davant. L'equip taronja es va recuperar de la bona eixida local amb un parcial de 0-12 de la mà de Shannon Evans (13 punts), però es va posar per darrere en el segon quart i ja no va poder tornar a prendre la davantera malgrat la millora en l'últim acte comandada per Webb (23 punts i 11 rebots) i l'anotació final de Jones (16 punts).

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Víctor Claver, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un mat de Webb va replicar a la cistella inicial de Harding, que va assumir el protagonisme ofensiu dels seus en l'inici, encara que un triple de Webb donava una xicoteta renda al quadre taronja. Geben i un triple de Jou posaven el 10-5 al pas pel minut 4 abans que Jones connectara amb Dubljevic per a tallar el parcial local i després anotara en acció individual. Robinson i Harding protegien l'avantatge manresà i el segon triple de Jou la disparava fins al 19-11 a quatre minuts per al final del primer acte. Jones continuava fabricant punts però un triple de Robinson posava un màxim desavantatge de nou abans d'un triple de Radebaugh i una safata d'Evans. L'eficàcia de l'equip local va baixar amb l'entrada de la segona unitat taronja i un triple de Hermannsson va mantindre obert el parcial i va continuar menjant-se el desavantatge fins que una safata d'Evans li donava la volta al marcador i ho deixava en 22-23 al final del primer quart.

Evans en transició va ficar la primera del segon acte abans que Vaulet tallara el parcial en 0-12 i una antiesportiva xiulada a Pradilla en la qual es va lesionar Waczynski li donara la volta al marcador just abans d'un triple d'Evans. Un 2+1 de Robinson i una cistella de Geben posaven el 31-28 a set minuts per al descans però dos tirs lliures de Pradilla i un altre de Radebaugh ho empataven. Robinson mantenia per damunt als seus en arribar a la meitat del segon quart i Harding va aprofitar la falta d'encert taronja per a clavar un triple que era el 38-31. Almenys Valencia Basket aconseguia segones opcions i Dubljevic des del tir lliure tallava el parcial, encara que Badio estirava encara més l'avantatge manresà. L'equip taronja tampoc aconseguia tancar el rebot en el seu propi cércol i només aconseguia anotar amb els tirs lliures que anava traient Jones (encara que es va deixar alguns pel camí) fins que una recuperació va acabar en una safata de Radebaugh per a arribar al descans amb 44-36.

La segona meitat va començar amb un triple de Dubljevic encara que Robinson i Geben tornaven a col·locar el màxim avantatge local abans d'un 2+1 de Webb. Una recuperació de Radebaugh va possibilitar una safata de Pradilla però un triple de Pérez i una tècnica a Mumbrú després que els àrbitres no donaren vàlida una cistella de Pradilla van traure del partit a l'equip taronja i Badio col·locava el 54-44 en arribar a la meitat del tercer quart. Alexander va tallar el parcial en contra i Webb va rebotejar en atac per a anotar i malgrat els tirs lliures de Jou, Evans va anotar trepitjant la línia de tres. Malgrat que Evans va trobar encert, un triple de Badio i un mat de Harding col·locaven un altre màxim avantatge local abans d'un triple de Puerto. L'intercanvi de tirs lliures, amb Harding com a protagonista local, ho deixava en 67-57 amb deu minuts per jugar.

Un palmeig i un encert en la pintura de Radebaugh tenien rèplica del Baxi Manresa i també la cistella de Webb des de la mitjana distància. Quan l'equip taronja va aconseguir encadenar un parell d'accions sense rebre punts, una acció individual de Jones i un mat d'Alexander després de recuperació del mateix Chris portaven a Pedro Martínez a parar el partit amb 73-67. Un 2+1 de Webb va respondre al triple de Jou i una acció individual de Jones continuava reduint el desavantatge però els triples de l'equip taronja no van entrar en eixe moment clau per a continuar acostant-se i es va entrar amb 80-72 en els últims tres minuts. Un triple de Webb i una bona defensa van donar a Evans una opció per a continuar rebaixant, però el seu tir no va entrar i si ho va fer la safata sobre la botzina de possessió de Harding que ficava set a baix a l'equip taronja amb 46 segons per jugar. Els punts de Jones ja arribaven sense temps per a la remuntada encara que una fallada en el mat de Badio i un triple de Webb retallaven a tres a 4 segons del final en un partit que va acabar amb triomf del Baxi Manresa per 87-82.