Derrota davant el Real Madrid a la Fonteta (68-79)

12/05/2023

Valencia Basket va caure a la Fonteta davant el Real Madrid per 68-79 en un partit en el qual va anar a remolc la major part del temps davant un rival que va solucionar amb ofici les temptatives valencianes i que va aprofitar la falta d'encert (6/28 en triples) per a mantindre oberta la seua ratxa guanyadora a la Fonteta en Lliga Regular. L'equip taronja es va reposar a una mala entrada en partit per a arribar a posar-se per davant en la meitat del segon quart, però els triples de Hezonja mantenien quatre a dalt al conjunt blanc en arribar al descans. L'equip taronja ho va intentar tot pujant l'energia en la segona meitat però els punts de Yabusele i Causeur i l'escàs encert en el tir de tres no van permetre al Valencia Basket produir prou per a inquietar el triomf visitant.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Shannon Evans, Víctor Claver, James Webb III i Kyle Alexander. Una anella passada del pivot canadenc va replicar al triple inicial de Yabusele però encara que va aconseguir un parell d'accions positives en defensa, no trobava encert i un mat de Abalde col·locava el 2-7 després dels primers tres minuts. Malgrat dos tirs lliures d'Evans, un triple de Abalde i un mat de Yabusele posaven el 4-14 en arribar al minut 6 de partit. L'entrada de la segona unitat li va donar espurna a la defensa taronja i va trobar un poc d'encert amb un ganxo de Dubljevic i un triple de Webb que van obrir una ratxa que va allargar el capità amb un altre triple al qual va replicar Hezonja amb un altre per a tallar el parcial en 8-0. Webb també va anotar des de darrere de l'arc però Hezonja el va tornar a retornar per a deixar-ho en 15-20 al final del primer quart.

Port es va lluitar la cistella en el rebot ofensiu i Radebaugh va anotar en transició per a retallar a un i malgrat les cistelles de Tavares, Jonah va repetir després d'una estratègia de fons i Pradilla va culminar una transició, la qual cosa unida a dos tirs lliures de Jones posaven per primera vegada per damunt al quadre taronja. Hezonja posava el 25-26 i encara que Jones es fabricava la safata, el croat del Real Madrid mantenia per damunt a l'equip blanc i una pèrdua portava a Mumbrú a parar el partit amb 27-32. Una recuperació va acabar en una safata tot i el contacte de Jones però Hezonja continuava fent mal amb els seus punts. Chris Jones assumia el protagonisme per a anar-se amb deu punts al descans però l'equip taronja no va aprofitar la seua opció d'empatar el partit i es va arribar al descans amb 35-39.

La segona meitat va començar amb una recuperació i una anella passada de Pradilla, la qual cosa unida a un triple de Webb col·locava de nou per damunt al quadre taronja. Pese al triple de Yabusele, Dubi va convertir en la pintura però l'equip blanc va encadenar un parell d'encerts per a mantindre's per damunt. Tres mats de Webb, Radebaugh i Pradilla no deixaven pujar l'avantatge visitant però el Reial Madrid retornava els colps de la mà de Causeur i Yabusele per a posar el 48-53 en arribar al minut 27. Malgrat un 2+0 de Rivero, un triple de Yabusele i una anella passada de Causeur augmentaven a nou la renda visitant mentre els tirs exteriors de l'equip taronja no entraven (1/6 en el tercer acte) encara que Jones ho deixava en 53-60 amb deu minuts per jugar.

L'últim quart va començar amb un triple de Puerto però l'equip blanc trobava a Tavares baix l’anella per a protegir el seu avantatge i Causeur ho estirava a deu amb una safata en transició. Un encert des de la mitjana distància de Radebaugh i un triple de Webb activaven un poc l'ofensiva taronja però el Real Madrid castigava el risc en defensa de l'equip taronja per a mantindre's per damunt amb els punts de Hezonja per a entrar amb 63-73 en els últims cinc minuts. L'equip taronja ho va intentar pujant línies però el rellotge corria en contra del quadre taronja, els tirs no entraven i cinc punts seguits de Yabusele decantaven la balança a favor del Real Madrid. Només Webb trobava un poc de claredat ofensiva en els últims compassos perquè el partit s'acabara amb 68-79