Nadia Fingall, nou reforç per al projecte femení

22/05/2023

El projecte de Valencia Basket continua fent passos ferms en l'elit del bàsquet femení. La cinquena temporada de l'equip en la màxima categoria ha culminat amb la consecució del primer títol de LF Endesa del Club, sumant ja el quart trofeu en el palmarés. Un equip històric amb una base de jugadores que porten diversos anys competint juntes a les ordres de Rubén Burgos i amb una important aposta per les joves de L’Alqueria del Basket, que han sabut ajudar a cada moment i han mostrat ser present i futur del bàsquet.

 

Després de l'èxit d'esta campanya el Club manté l'aposta per eixa barreja d'experiència i joventut, per la qual cosa la plantilla de la 23/24 tindrà 10 jugadores professionals a les quals se sumaran de nou joves jugadores que puguen ajudar al primer equip mentre continuen desenvolupant el seu talent.

 

Dins d'eixa filosofia, Valencia Basket ha arribat a un acord amb la interior Nadia Fingall (1998, USA, 1.92m) perquè reforce el projecte taronja la pròxima temporada. L'americana s'unix així al ja anunciat retorn de Rebecca Allen, a les renovades Marie Gülich i Leticia Romero, i a Raquel Carrera, Cristina Ouviña i Queralt Casas, jugadores que tenen contracte en vigor amb el Club.

 

Assentada en el bàsquet espanyol i europeu

Després del seu pas per la Universitat de Stanford, amb la qual va anar creixent en confiança fins a jugar 33 partits el seu últim any fent una mitjana de més de 25 minuts per encontre, Fingall va apostar per jugar a Espanya, en una decisió que també va prendre de la mà de Valencia Basket, jugant en el seu club vinculat Nou Bàsquet Paterna. Allí els seus números no van deixar indiferent a ningú, arribant als 18 de valoració per partit amb 14.4 punts i grans percentatges en el tir de dos. Xifres que va acompanyar amb 8.3 rebots, una altra de les facetes en les quals destaca.

 

Després de la seua bona temporada, va fer el salt a Liga Femenina amb Movistar Estudiantes. En l'equip madrileny es va adaptar molt bé al canvi de nivell, i va continuar sent protagonista. En la seua primera temporada va anotar 11.9 punts per partit i va capturar 7.4 rebots per a 13.7 de valoració, millorant fins als 12.4 i 7.6 per a 15.2 de valoració de la present temporada, que li fan ser la desena jugadora més valorada de la competició.


Però no sols a Espanya ha estat a l'altura. També en competició europea ha demostrat estar a l'altura. En les seues dues temporades en Eurocup Women ha liderat al seu equip en valoració. El primer any va anotar més de 10 punts per partit i va capturar 9.1 rebots per a 15.1 de valoració, millorant el segon any fins als 13.3 i 6.6 rebots per a 15.3 de valoració.

 

Campiona a Mèxic

Entre temporada i temporada en terres madrilenyes, la interior americana va tindre temps de provar l'experiència del bàsquet mexicà, formant part de la plantilla d'un Astros de Jalisco que es proclamaria campió de la competició nacional per primera vegada en la seua història. Nadia no només va tindre un paper important en la consecució del títol, sinó que va disputar sencer l’encontre decisiu que va decidir la sèrie final, sent a més la màxima rebotejadora (13).

 

Trajectòria esportiva

2016-20. Stanford (NCAA)

2020-21. NB Paterna (LF Challenge)

2021-22. Movistar Estudiantes (LF Endesa)

2022. Astros Jalisco (LNBPF Mèxic)

2022-23. Movistar Estudiantes (LF Endesa)

Maig 2023. Valencia Basket


TAGS: