Merritt Hempe s'incorpora al projecte taronja

25/05/2023

El projecte de Valencia Basket continua fent passos ferms en l'elit del bàsquet femení. La cinquena temporada de l'equip en la màxima categoria ha culminat amb la consecució del primer títol de LF Endesa del Club, sumant ja el quart trofeu en el palmarés. Un equip històric amb una base de jugadores que porten diversos anys competint juntes als ordes de Rubén Burgos i amb una important aposta per les joves de L’Alqueria del Basket, que han sabut ajudar a cada moment i han mostrat ser present i futur del bàsquet.

 

Després de l'èxit d'aquesta campanya el Club manté l'aposta per aqueixa mescla d'experiència i joventut, per la qual cosa la plantilla de la 23/24 tindrà 10 jugadores professionals a les quals se sumaran de nou joves jugadores que puguen ajudar al primer equip mentre continuen desenvolupant el seu talent.

 

Dins d'aqueixa filosofia, Valencia Basket ha aconseguit un acord amb la interior Merritt Hempe (1994, els EUA/Macedònia del Nord, 1.91m) perquè s'incorpore al projecte taronja la pròxima temporada. L'americana s'uneix així a l'acabada d'incorporar Nadia Fingall, al retorn de Bec Allen, a les renovades Marie Gülich i Leticia Romero, i a Raquel Carrera, Cristina Ouviña i Queralt Casas, jugadores que tenen contracte en vigor amb el Club.

 

Pivot contrastada amb experiència nacional i internacional

Hempe va complir la seua etapa universitària nord-americana amb les Lady Buldogs de Geòrgia. En la seua última temporada va anotar 10 punts per trobada en una mitjana de 25 minuts jugats per partit. La seua primera experiència europea va ser amb el ChemCats Basketball Chemnitz a Alemanya i posteriorment el Kazanochka Kazan rus, on va fer bons números, donant-li l'oportunitat de recalar a Espanya, on es va quedar un llarg període.

 

Va arribar a la LF Endesa de la mà de Cadi La Seu en la 2018-19, convertint-se ja en una jugadora important amb els seus 12 punts i 5 rebots per partit Posteriorment es va incorporar al Mann-Filter Stadium Casablanca amb el qual va continuar millorant aqueixos números, superant els 12 punts i 7 rebots de mitjana. D'ací va posar rumb a Durán Maquinaria Ensino, seguint aqueixa línia ascendent i arribant als 15 punts i 13 de valoració per trobada. Ja consagrada com una de les millors interiors de la competició, Hempe va tornar a Saragossa on va fer una mitjana d'en la 21-22 13,6 punts, 5,3 rebots i 14,2 de valoració.

 

Aquesta última temporada la va arrancar en terres aragoneses, però a l'octubre les seues bones actuacions van cridar l'atenció del ZVVZ USK Praha, que va incorporar a la jugadora per a reforçar la seua plantilla amb la mirada posada en l'Eurolliga. Hempe va estar una curta etapa en el club txec, perquè va marxar a la fi de novembre al Nesibe Aydin turc d'Eurocup a la recerca de més minuts. En la competició europea va fer una mitjana de 17 punts, 8,3 rebots i 18,3 de valoració.

 

Trajectòria esportiva

2012-16. Georgia Lady Bulldogs (NCAA)

2016-17. ChemCats Basketball Chemnitz (Lliga alemanya)

2017-18. Kazanochka Kazan (Lliga russa)

2018-19. Cadí La Seu (LF Endesa)

2019-20. Mann-Filter Stadium Casablanca (LF Endesa)

2020-21. Durán Maquinaria Ensino (LF Endesa)

2021-22. Casademont Zaragoza (LF Endesa y Eurocup)

Oct.22-Nov.22. ZVVZ USK Praha (LF Endesa y Euroliga)

Nov.22-23. Nesibe Aydin (Liga turca y Eurocup)

Mayo 2023. Valencia Basket 


TAGS: