Chechu Mulero acaba la seua etapa de 19 anys a Valencia Basket

06/06/2023

Valencia Basket ha decidit acabar la relació contractual que li unia amb Chechu Mulero, que en les últimes nou temporades havia exercit com a director esportiu i que en les deu anteriors va exercir la seua labor com a entrenador ajudant. Des de la seua arribada en 2004 com a tècnic assistent, va formar part del cos tècnic que va alçar els títols de l'Eurocup aconseguits en 2010 i en 2014. En eixa primera etapa, a més, va exercir com a entrenador cap de manera interina en 17 partits repartits en diferents moments. Precisament després de la consecució de l'Eurocup guanyada a Kazan va passar a ocupar el rol de director esportiu de l'entitat, construint les plantilles del primer equip masculí que van obtindre la Liga Endesa en 2017, la Supercopa Endesa de 2017 i l'Eurocup 2019.

 

Valencia Basket vol agrair encaridament el treball, la identificació amb els nostres valors i la professionalitat mostrades per Chechu Mulero en totes les labors que ha exercit durant les quasi dues dècades en les quals ha pertangut al nostre Club. En estos 19 anys ha ajudat amb la seua experiència a marcar els passos a prendre per a fer créixer el projecte d'una manera global i ha sigut una persona clau en la consolidació de Valencia Basket com un dels clubs capdavanters a nivell nacional i continental.

 

Quasi dues dècades de taronja

Chechu Mulero va aterrar a València en l'estiu de 2004 per a ser entrenador ajudant de Pablo Laso, allargant d'esta manera una trajectòria en les banquetes en la qual havia començat com a tècnic assistent en el Fòrum Valladolid en la campanya 1994-95, arribant a ser primer entrenador del quadre val·lisoletà en el curs 2002-03. No obstant això, Mulero va arribar al nostre Club procedent de l'Unicaja Màlaga, del qual venia de ser ajudant de Paco Alonso i Sergio Scariolo en la temporada 2003-04. En la seua primera campanya com taronja va vore com Pablo Laso va ser acomiadat al març de 2005 i va dirigir a l'equip com a entrenador principal durant els últims dotza partits de la temporada. Després d'eixa etapa en el primer seient de la banqueta taronja, va tornar al seu rol d'entrenador ajudant amb Ricard Casas, Fotis Katsikaris, Neven Spahija (amb el qual va guanyar l'Eurocup 2010), Manuel Hussein, Svetislav Pesic, Paco Olmos i Velimir Perasovic (amb el qual va alçar el títol de l'Eurocup 2014). En tot eixe temps tornaria a agafar a l'equip de manera interina en altres tres ocasions, afegint altres cinc partits a la seua experiència com a primer tècnic taronja. En eixos 17 compromisos en total, va obtindre un balanç de 9-8.

 

De la banqueta a la direcció esportiva

Tres dies després de la derrota en el cinqué partit de la increïble sèrie de semifinals de 2014 davant el Barça, en concret el 18 de juny, es va fer pública la designació de Chechu Mulero com a nou director esportiu del Valencia Basket. Al bloc campió de 2014 li va començar a afegir peces del que després seria campió de Lliga amb l'arribada de Guillem Vives. En 2015 van arribar Pedro Martínez, Fernando San Emeterio, Antoine Diot i Luke Sikma per a deixar en l'històric la campanya amb millor percentatge de victòries de la història de l'entitat i començar a germinar una llavor que va florir en el curs següent. Joan Sastre, Pierre Oriola o Will Thomas van arribar a l'estiu per a completar una plantilla que perdria dues finals abans d'alçar la Liga Endesa 2017. Una part significativa d'eixe bloc guanyador, amb Jaume Ponsarnau al capdavant i amb les addicions d'Alberto Abalde, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i el retorn de Mike Tobey tornaria a tocar la glòria per a pujar al sostre de la Fonteta l'Eurocup 2019. En les últimes quatre temporades, l'equip taronja ha disputat la Turkish Airlines EuroLeague en tres d'elles, afegint més experiència en la màxima competició continental amb el repte addicional de confeccionar plantilles llargues i competitives per a disputar temporades de més de 70 partits al màxim nivell d'exigència.


La dedicació de Chechu Mulero en els dos càrrecs que ha exercit ha sigut sempre exemplar, i el Club vol desitjar-li molta sort en els seus pròxims reptes, en els quals segur que, com ha succeït a Valencia Basket, tornarà a fer un excel·lent treball. Gràcies Chechu!


TAGS: