València Basket inclou a Jasiel Rivero i Jared Harper en el dret de tanteig

05/07/2023

Ja és pública la llista de jugadors apuntats al dret de tanteig per part dels clubs de la Lliga Endesa. Per part de València Basket, Jasiel Rivero i Jared Harper ha sigut apuntat.

 

Els clubs acb han inscrit a 7 jugadors en la llista de subjectes a dret de tanteig. S'obri ara un termini de 13 dies en què es podran presentar documents d'oferta sobre qualsevol d'ells. Els clubs d'origen tindran 5 dies per a decidir si igualar aquestes ofertes

 

Una vegada finalitzat el termini per a la presentació d'ofertes qualificades, la acb anuncia la llista de jugadors la contractació dels quals està subjecta al dret de tanteig per part del club d'origen, així com aquells jugadors que van rebre oferta qualificada en el seu moment i que han comunicat la seua intenció de tornar a les competicions acb per a la temporada 2023-24.

 

Conforme al procediment de contractació establit en l'IV Conveni Col·lectiu, el termini de 13 dies per a presentar documents d'oferta sobre aquells jugadors subjectes al dret de tanteig finalitzarà el pròxim 17 de juliol.

 

Els clubs interessats en algun jugador inclòs en la primera llista hauran de presentar el document d'oferta en la acb, que el remetrà al club d'origen l'endemà, perquè, dins del termini de 5 dies naturals exercite, si ho desitja, el seu dret de pròrroga.

 

D'altra banda, Luke Sikma ha comunicat a la acb la seua intenció de retornar a la competició acb, tenint València Basket els drets, per al que s'obrin 3 escenaris possibles.

 

1.         El club d'origen no manté la seua oferta qualificada pel que el jugador queda lliure per a fitxar per un altre equip.

 

2.         El club d'origen manté l'oferta qualificada. Si el jugador no rep cap oferta d'un altre club acb (que podria igualar), el club haurà de prorrogar el seu contracte amb el jugador.

 

3.         El club origen manté l'oferta qualificada, però espera a conéixer l'oferta d'un club tercer.

 

A partir de hui, els Clubs o SAD disposaran de 13 dies naturals per a presentar documents d'oferta sobre els jugadors indicats amb els números (2) i (3), que estan subjectes al dret de tanteig dels seus clubs o SAD d'origen.


TAGS: