2021-22

11/07/2023

bloc, en el qual Rubén Burgos seguiria al capdavant de la nau. En el seu cos tècnic, arribarien dues cares noves, amb Roberto Hernández i Marta Sorlí com ajudants.

 

Quant a la plantilla, pocs canvis, amb la incorporació d'Ángela Salvadores en l'exterior davant les baixes de María Pina i Laura Juskaite, deixant més marge perquè les jugadores provinents de L’Alqueria començaren a reclamar un major protagonisme. A l'esquelet de l'equip, format per Cristina Ouviña i Leticia Romero al base, s'uniria durant l'any la presència de Claudia Contell. En l'exterior, Queralt Casas i Bec Allen repetirien, acompanyades per Lorena Segura. El quartet format per Raquel Carrera, Celeste Trahan-Davis, Laura Gil i Marie Gülich repetiria a l'interior.

 

Les alegries van començar prompte, amb el primer títol nacional de la nostra història, la Supercopa LF Endesa, conquistada a les Illes Canàries amb una victòria davant Perfumeries Avinguda en la gran final. Pocs dies després, l'exigència del calendari passaria factura en caure en la fase prèvia de la Euroleague Women en la localitat italiana de Schio, així que el somni de jugar en la màxima divisió europea hauria d'esperar, per sort, només un any més. València Basket havia de defensar títol de nou en l'Eurocup.

 

L'any tenia preparada una nit màgica, aquella en la qual la Fonteta va albergar la Supercopa d'Europa que enfrontava al campió Eurocup (València Basket) amb el campió del EuroLeague, el temible Ekaterinburgo rus. En un partit per a recordar, les taronja es van emportar el títol amb un descomunal partit coral que va tindre a Cristina Ouviña com MVP. Portàvem pocs mesos i dos títols havien caigut en el sarró.

 

Mentre avançaven les competicions de la Lliga Femenina Endesa i l'Eurocup, va arribar la següent gran cita, la Copa de la Reina, que aqueix any es disputaria de nou a la nostra ciutat. En aquesta edició, les taronja arribarien fins a semifinals, on caurien davant el Spar Girona, un partit decidit en els moments finals. Poques dates després, les taronja conclourien també la seua temporada europea, en caure davant el Reyer Venezia de Astour Ndour en uns quarts de final igualats, posant fi al periple europeu.

 

L'equip es va recompondre a temps per a arribar amb força al final de la Lliga Femenina Endesa, superant en quarts de final a Movistar Estudiants i en semifinals al botxí de la Copa de la Reina, el Spar Girona. En la final, no obstant això, les taronja tornarien a caure en dos partits davant Perfumerias Avenida, després d'un últim partit a la Fonteta que va tornar a presentar un ambient espectacular. Això sí, el subcampionat va portar un premi com a colofó a la gran temporada, la passada, ara sí, a la EuroLeague Women de manera directa.


TAGS: