Valencia Basket tanca la plantilla amb Buenavida, Morro i Flórez com a jugadores vinculades

21/07/2023

El projecte de València Basket continua fent passos ferms en l'elit del bàsquet femení. La cinquena temporada de l'equip en la màxima categoria ha culminat amb la consecució del primer títol de *LF Endesa del Club, sumant ja el quart trofeu en el palmarés. Un equip històric amb una base de jugadores que porten diversos anys competint juntes als ordes de Rubén Burgos i amb una important aposta per les joves de L’Alqueria del Basket, que han sabut ajudar a cada moment i han mostrat ser present i futur del bàsquet.

 

Després de l'èxit d'aquesta campanya el Club manté l'aposta per aqueixa mescla d'experiència i joventut, per la qual cosa la plantilla de la 23/24 tindrà 10 jugadores professionals, ja confirmades, a les quals se sumen de nou joves jugadores que puguen ajudar al primer equip mentre continuen desenvolupant el seu talent.

 

En aquesta última històrica temporada van ser quatre les jugadores joves que van estar vinculades, jugant en La Cordà de Paterna de LF Challenge dirigit per Gloria Estopá amb el qual van estar a punt d'ascendir a LF Endesa, i al mateix temps ajudant al primer equip de València Basket quan era necessari. A més de les jugadores formades en L’Alqueria com Awa Fam, que ja porta dues campanyes en aquesta dinàmica, o Mirembe Twehamye, que va debutar amb les de Rubén Burgos a principis de març.

 

Aquesta campanya són tres les jugadores vinculades que tanquen la plantilla taronja: Elena Buenavida, Noa Morro i Alicia Flórez. Buenavida va fer una mitjana de 13 minuts jugats en 51 partits entre LF Endesa i EuroLeague Women en el seu any com a debutant i en LF Challenge va fer 11,6 punts, 3 rebots, 2,4 assistències, 2 robatoris i 10,5 de valoració en 26 minuts de mitjana en els 13 partits que va poder jugar. Noa Morro va disputar 8 partits amb el primer equip femení taronja i amb el Paterna va arribar a 9,4 punts, 7,5 rebots i 11,3 de valoració en 21 minuts de mitjana en els 19 partits que va jugar. Ambdues compliran la seua segona temporada en aquesta condició. A elles dos se'ls uneix Alicia Flórez -que el passat estiu va ser subcampiona d'Europa U18 i bronze en el Mundial 3x3 U18-, i que després de superar uns mesos de lesió es va unir a la Cordà de Paterna en els playoffs. En 4 partits va fer una mitjana d'11 punts, 3,5 rebots, 1,3 robatoris i 11,3 de valoració. Elles al costat de les jugadores formades en L’Alqueria del Basket, com Awa Fam, Lucía Rivas, Alba Caballero o Mirembe Twehamye -entre altres-, completaran una plantilla que tornarà a barallar per tot.

 

En aquests moments Buenavida, Flórez i Fam estan disputant a Madrid una prometedora Copa del Món U19F i just després Buenavida s'unirà a Morro per a jugar l'Europeu U20F a Lituània al costat de Contell i sota els ordes de Burgos. Molt de color taronja en les categories de formació de la selecció espanyola amb l'objectiu de tornar a València amb alguna medalla penjada en el coll.


TAGS: