Triomf davant el Leyma Coruña en la semifinal del torneig EncestaRías (85-108)

13/09/2024

Valencia Basket es va imposar per 85-108 al Leyma Coruña en la primera semifinal de l'IX torneig EncestaRías ACB en un triomf coral amb nou jugadors amb 7+ punts on el bloc es va multiplicar per a suplir les absències en el pivot amb ritme, 29 assistències i encert en el tir exterior (19 triples). Els homes de Pedro Martínez jugaran demà dissabte a les 20:15 hores la final contra el guanyador de l'altra semifinal, que eixirà del partit entre el Río Breogán i l'AS Mònaco. L'equip taronja va començar dominant des d'un parcial en el primer quart de 2-14 amb els punts de Sestina i Xabi López-Arostegui i va ampliar eixa renda en el segon acte quan Montero i Ojeleye van mantindre alt l'encert ofensiu. La bona eixida després del descans va disparar encara més l'avantatge valencià i l'equip no va alçar el peu de l'accelerador per a mantindre i fins i tot incrementar la seua renda.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit col·locant en pista el quintet format per Sergio De Larrea, Jean Montero, Semi Ojeleye, Nate Sestina i Jaime Pradilla. Un triple de l'ala-pivot taronja va obrir el marcador i malgrat un tir lliure de Ojeleye, dues accions de Burjanadze i Scrubb van igualar el resultat. Semi des de la mitjana distància i el segon i el tercer triples de Sestina i el primer de Xabi López- Arostegui mantenien per damunt al quadre taronja en arribar a la meitat del primer quart amb el 6-15. Un 2+1 de Xabi va posar la renda taronja per primera vegada per damunt de la desena abans que Huskic tallara el parcial valencià en 2-14. Badio va continuar convertint des de darrere de la línia però també ho feia Burjanadze encara que Montero amb dues accions individuals seguides ampliava la renda taronja. Una estirada final dels de la Corunya va ser contestat per un 2+1 de Ojeleye per a deixar el marcador en 18-30 al final del primer acte.

L'equip de la Corunya continuava trobant l’anella però Montero va habilitar a Reuvers per a un mat que obria una sèrie de set punts consecutius del pivot taronja per a tornar a estirar l'avantatge valencià. Montero i Sestina van continuar ficant punts en la caldera ofensiva del València Basket davant un rival que s'agarrava a la qualitat de Scrubb per a no deixar créixer el seu desavantatge i arribar amb 27-41 a cinc minuts per al descans. Jovic i un triple de Badio ho estiraven i un pick and roll de Brancou amb Pradilla posava per primera vegada l'avantatge valencià per damunt dels vint punts. Dos triples seguits de Ojeleye i Montero ho mantenien però el quadre gallec va trobar de nou un punt d'encert en la recta final del segon acte per a manar el partit al descans amb 37-55

La segona meitat va començar amb dos triples de Xabi i Badio i De Larrea primer va traure la falta de tirs i després va trobar a Pradilla en carrera per a portar a Diego Epifanio a parar el partit amb tot just minut i mig jugat del tercer quart. Però De Larrea continuava donant-li ritme per a anotar en carrera fins que una falta de tir sobre Jahovics tallava el parcial d'eixida en 0-11. Leyma Coruña va reaccionar per a no deixar arribar la ferida fins a la trentena però Jovic va trobar primer a Xabi en la pintura i després a Semi i a Puerto per a sengles triples. El capità va aprofitar una pilota recuperada per a córrer el camp i acabar amb la safata i Pradilla va convertir un triple perquè el partit arribara amb 57-81 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb dos triples de Ojeleye i Pradilla que van col·locar els 30 d'avantatge i després l'ala-pivot aragonés va canviar els papers per a habilitar la safata d'un Jovic que s'unflava a repartir assistències gràcies a l'encert dels seus companys. El propi base serbi va anotar un triple per al 67-95 al pas pel minut 34. Un triple de Puerto posava la centena, Sestina va ficar el seu quart triple i el jove base balear Álex Blanco va jugar en els últims tres minuts els seus primers segons amb l'equip professional de Valencia Basket en un partit que va acabar amb el marcador de 85-108.