Derrota davant Famila Wuber Schio en la final del torneig a Sardenya (74-61)

08/09/2024

Valencia Basket tanca la seua participació en el Torneig Internacional “Sa Duchessa” a Sardenya, Itàlia, amb una derrota en la final davant un rival de talla EuroLeague Women com Famila Wuber Schio. El conjunt taronja, al qual li falten algunes peces, va patir en un dol molt físic davant un equip italià ja molt rodat aquesta pretemporada i amb la seua plantilla al complet. Rubén Burgos va tindre l'oportunitat de provar diferents quintets i girar per a continuar construint l'equip en la seua segona prova de pretemporada.

Rubén Burgos repetia el quintet format per Leticia Romero, Alina Iagupova, María Eraunzetamurgil, Nadia Fingall i Kristine Vitola. Bon inici taronja amb un 5-0 protagonitzat per Iagupova i que no tardava a tallar Andrè per a estrenar a les italianes. Valencia Basket es va mostrar duro en la zona defensant el rebot, però faltava el toc final per a materialitzar en més canastres. Schio ho aprofitava per a fer un parcial de 7-1 i posar-se un a dalt. Xicotet parcial que Hatar frenava fent gala de la seua immensitat. No obstant això, l'equip patia d'alguns desajustaments i el tècnic taronja va demanar un temps mort que no va impedir que Schio fera un parcial de 14-0 i es col·locara amb 12 punts d'avantatge. Les jugadores taronja estaven cometent alguns errors no forçats que van aprofitar les italianes, amb un enorme encert (25-13).

La sequera taronja es va fer més palpable en el segon quart. Sense poder veure el cércol, Schio no va perdre oportunitat per a continuar colpejant i posar una distància de 18 punts. Arribava llavors la canastra de Hatar que frenava la sagnia i que iniciava una xicoteta remuntada de Valencia Basket amb un 7-0, que reduïa a 11. El tècnic del combinat italià parava el partit. Sottana, que estava fent molt mal, el frenava a continuació. Eraunzetamurgil va liderar els atacs taronja tractant de retallar, però apareixia Laksa per a retornar una renda de 13 al seu equip al descans (39-26).

El tercer quart arrancava amb un triple d'uns huit metres de Iagupova per a reduir a 10 punts, però Schio arremetia amb un 7-2 que tornava a posar terra pel mig i es posaven a 15. Rubén Burgos parava el partit. Schio es posava amb 17 punts d'avantatge i Valencia Basket continuava intentant-ho. A un 4-0 taronja li succeïa un 4-0 de les italianes. A cada colp hi havia resposta i el conjunt taronja no trobava solucions. Sottana posava la màxima en 20. Flórez responia amb un triple i una canastra acrobàtica per a tancar el període.

La dinàmica del partit es prolongava en l'últim quart. Schio es posava amb un +21 d'avantatge i Rubén Burgos demanava temps mort. Valencia Basket eixia del mateix amb triple de Romero per a recuperar sensacions, encara que era difícil encadenar bons parcials davant la defensa asfixiant de les italianes. Després d'un nou triple, aquesta vegada de Brocano, el tècnic de Schio demanava temps mort. Flórez, que estava tirant-se l'equip a l'esquena, anotava per a reduir a 13 punts. No obstant això, amb poc més d'un minut per davant la victòria estava segellada per a les italianes.