Valencia Basket arranca la LF Endesa en una festiva jornada davant Joventut Badalona

05/10/2024

Valencia Basket arranca una nova temporada de lliga aquest diumenge davant un acabat d'ascendir com Joventut de Badalona (diumenge 16, 12.00 hores, AS TV). Les vigents campiones de la LF Endesa, que fa només una setmana també van revalidar el títol de la Supercopa, comencen la llarga i àrdua lluita per tornar a defensar el seu tron. Aquesta serà a més una jornada de festa a la Fonteta perquè, no sols suposarà el primer partit davant l'afició en quasi 5 mesos, sinó que es pujaran el títol de lliga de la temporada passada i el de la Supercopa al sostre del pavelló taronja.

 

Rubén Burgos analitza el partit

“És un equip recentment ascendit, però amb un projecte ja estable d'anys en Challenge, fent les coses molt bé i que crec que ha conformat una plantilla molt ben entrenada i amb jugadores expertes en la Lliga com les dues bases Cruz i Ramette, a l'interior Coulibaly, Geldoff i Dembélé. Crec que ofereixen moltes garanties i tot això alineat amb la joventut de jugadores que tindran un gran recorregut, les que personalment conec algunes de seleccions de formació com Deva Bermejo i Inés Santibáñez, que donen molt dinamisme a un equip que ha fet una molt bona pretemporada i que té un ritme de joc alt. Especial també per a nosaltres i per a mi el personal serà la presència de Rebeca Cotano en l'equip rival. Crec que és imprescindible en els dos ascensos del club algú a qui apreciem i volem a la casa i serà molt bo veure-la ací de nou que està tenint una molt bona carrera, molt honesta i sòlida en el seu joc i en la seua trajectòria i ens agradarà que forme part també d'eixe dia important a la Fonteta, alçant els dos títols”.

 

Carrera i Ouviña, úniques baixes

Valencia Basket tindrà les baixes de Cristina Ouviña i Raquel Carrera, aquesta última continua en el seu procés de recuperació del trencament de lligament creuat anterior que va patir al març. A part, hi ha diverses jugadores amb molèsties que Burgos ha explicat: “Hem tingut alguns problemes físics que ja venien en la Supercopa i òbviament després de dos partits no han millorat, com pot ser una contractura que tenia Alina i uns problemes musculars de María Zeta. Han treballat a part del grup uns dies, s'han anat incorporant i crec que arribaran, no al seu 100%, però estaran aptes per al partit. Igual que Bernadette Hatar, amb una xicoteta molèstia en el genoll, també li l'ha cuidada en el dia a dia i creiem que estarà apta per a disputar el partit”. De les jugadores joves se suma Alicia Flores, mentre que Irene Broncano i Mojca Jelenc jugaran amb l'equip vinculat. La nova incorporació Yvonne Turner estarà amb les seues companyes a la Fonteta.

 

Pujada de dos títols al sostre de la Fonteta

En el qual serà l'estrena de l'equip de Rubén Burgos davant la Fonteta aquesta nova temporada, l'afició taronja viurà un matí ple d'emocions. No sols podran tindre la primera presa de contacte per a veure defensant el taronja a les noves incorporacions, sinó que també els estendards de la Lliga Femenina Endesa 2023-24 i la Supercopa LF Endesa 2024 engrandiran el palmarés del sostre del nostre pavelló. A més de la visita d'una de les pioneres del bàsquet femení taronja i la setena jugadora amb més partits disputats amb la camiseta del Valencia Basket, Rebeca Cotano.

 

Retrobament amb Rebeca Cotano

La mítica exjugadora taronja tornarà a la que és la seua casa aquest diumenge. Cotano va formar part de les plantilles que van obtindre els dos ascensos, que tan importants han sigut per a la història del Club perquè el primer equip femení estiga hui on està. Això sí, no serà la primera vegada que la valenciana torne des que va eixir de Valencia Basket, perquè ja va trepitjar la Fonteta amb la samarreta de Hozono Global Jairis.

 

7a temporada en la màxima categoria

Aquesta campanya 2024-25 suposarà la setena de l'equip taronja en la màxima categoria. Set anys en què l'equip ha anat consolidant-se a poc a poc com un dels rivals a batre de la competició, culminat la passada temporada amb la consecució del triplet.

 

Midea-Frigicoll patrocina el partit

En aquesta trobada comptarem amb el suport de Midea-Frigicoll com a patrocinador oficial del partit. Es repartiran aplaudidors personalitzats de la marca perquè el pavelló no deixe d'animar. Hi haurà un joc en pista amb aficionats sota el nom de “El Triple de Midea” que tindrà com a premi una llavadora. Finalment, el logotip de Midea-Frigicoll apareixerà en els suports publicitaris habituals i aquesta marca tindrà la consideració de patrocinador oficial del partit en totes les publicacions en les Xarxes Socials oficials del Club.

 

Primera visita del Joventut i el seu debut en màxima categoria

Aquest serà un dia històric per a un Club de la trajectòria del Joventut Badalona, ja que suposarà el retorn de la seua primera plantilla femenina en la màxima categoria del bàsquet espanyol. Encara que el bàsquet femení porta formant part de la Penya des dels anys 40, va tindre la seua única experiència en la primera categoria del bàsquet espanyol entre 1964 i 1971, quan el sènior femení no va poder mantindre's per falta de recursos econòmics. El Joventut Badalona va tornar a apostar fort per recuperar el seu sènior femení a partir de 2018 i en l'estiu de 2020 va aprofitar l'augment de la Lliga Femenina 2 a 42 equips per a jugar en la divisió de plata del bàsquet espanyol. L'estiu següent va aprofitar l'opció d'integrar-se en la nova LF Challenge i el passat estiu va aconseguir l'ascens a la Lliga Femenina Endesa en imposar-se en la fase d'ascens al CAB Estepona.

 

El rival: Joventut de Badalona

Aquest Joventut de Badalona arranca una il·lusionant temporada amb l'objectiu de mantindre la categoria i, en eixe sentit, ha format una plantilla mantenint a diverses de les jugadores que van liderar l'ascens i algunes peces amb molta experiència en altres equips de la LF Endesa.

 

El conjunt verdinegre ha mantingut a Laura Piera, jugadora fonamental que va ser premiada formant part del Millor Cinc de la F4 per l'ascens, Helena López que va fer en la semifinal contra el Paterna 14 punts, 6 rebots i 21 de valoració, Inés Santibáñez, que va acabar amb un bon 33% en triples, entre les millors en la Lliga Femenina Challenge i finalment Deva Bermejo acabar el curs amb més de dues pilotes recuperades per partit, setena en el rànquing global de la competició. Bermejo va debutar en la màxima competició fa dues temporades amb la samarreta del Barça CBS. També han mantingut a Rebeca Cotano, que va finalitzar la passada temporada amb 6’5 punts, 3’6 rebots, 8’5 de valoració i un sòlid 39% en triples. Una de les eixides destacades és la de Lorena Segura, que s'ha incorporat a l'equip vinculat taronja en LF Challenge.

 

En l'apartat d'incorporacions i començant amb les jugadores amb experiència en la competició, el Joventut ha fitxat la base Elise Ramette, procedent de Cadi La Seu, on ha jugat les dues últimes temporades en la LF Endesa i que va estar en el Top10 d'assistències de la Lliga. També ha incorporat des de IDK Euskotren a les interiors Alima Dembelé i Mariam Coulibaly. Aquesta última porta diverses campanyes sent una de les interiors més dominants en la zona en tots els equips que ha estat. D'altra banda, incorporen a la pivot Serena Geldof procedent del Casademont Zaragoza, que té experiència en EuroLeague Women. L'última bomba és el fitxatge de la base Anna Cruz, amb una gran trajectòria nacional i internacional, tant en lliga com en WNBA i amb la selecció espanyola. La jugadora torna a la casa de la qual va eixir, perquè els seus inicis van ser al Badalona Básquet Club

 

Les jugadores que aterren en el club verdinegro més desconegudes són les de Katarina Zec, exterior sèrbia que prové de la lliga turca, i Iris Vennema, que arriba procedent del Azul Marino Viatges Mallorca, equip on ha destacat en la LF Challenge.

 

Segueix el partit en…

TV

 

 

À Punt

 

https://www.apuntmedia.es/directe/directe-tv_136_1392524.html

Radio

Dial

Internet

Radio Esport

91.4 FM

https://bit.ly/2VqKH4p

Intereconomía Radio

107.1 FM

https://bit.ly/31rEScv

À Punt Radio

102.2 FM

https://bit.ly/3k6E3Na

Valencia Capital Radio

94.5 FM

https://valenciacapital.es/

 

Plantilles

VALENCIA BASKET

Nombre

Nacimiento

Posición

Alt.

1

Stephanie Mavunga

EE.UU. / Polonia

Pívot

1.91

2

María Eraunzetamurgil

España

Alero

1.85

4

Nadia Fingall

EE. UU.

Ala-Pívot

1.92

7

Alba Torrens

España

Ala-Pívot

1.92

9

Queralt Casas

España

Escolta

1.77

10

Leticia Romero

España

Base/Escolta

1.72

17

Kristine Vitola

Letonia

Pívot

1.96

18

Alicia Flórez

España

Escolta

1.75

22

Alina Iagupova

Ucrania

Alero

1.86

44

Bernadett Hatar

Hungría

Pívot

2.08

 

Bajas

 

 

 

3

Mojca Jelenc

Eslovenia

Pívot

2.00

5

Cristina Ouviña

España

Base

1.75

14

Raquel Carrera

España

Pívot

1.88

15

Irene Broncano

España

Alero

1.84

20

Lucía Rivas

España

Ala-Pívot

1.88

22

Yvonne Turner

EE.UU. / Hungría

Base

1.78

44

Kayla Alexander

Canadá

Pívot

1.93

 

Rubén Burgos

 

Entrenador

 

 

 

JOVENTUT BADALONA

Nombre

Nacimiento

Posición

Alt.

4

Elise Ramette

Bélgica

Base

1.77

5

Laura Piera

España

Base

1.74

6

Helena López

España

Escolta

1.68

9

Iris Venemma

Países Bajos

Alero

1.86

10

Inés Santibáñez

España

Base

1.72

11

Deva Bermejo

España

Base

1.67

12

Alima Dembelé

Mali

Pívot

1.86

14

Mariam Coulibaly

Mali

Pívot

1.92

15

Anna Cruz

España

Base

1.78

21

Rebeca Cotano

España

Ala-Pívot

1.86

23

Serena-Lynn Geldof

Bélgica

Pívot

1.96

44

Katarina Zec

Serbia

Alero

1.80

 

Jordi Vizcaino

 

Entrenador

 

 

 


TAGS: