Valencia Basket culmina la festa a la Fonteta amb victòria (81-68)

06/10/2024

Valencia Basket estrena la temporada davant l'afició taronja amb un triomf en una jornada de festa a la Fonteta. El títol de la LF Endesa de la campanya 2023-24 i el de la Supercopa LF Endesa acabat d'aconseguir ja descansen en el cel de la Fonteta. El conjunt taronja va culminar aquesta festa vencent a un combatiu equip acabat d'ascendir com Joventut de Badalona, que va plantar cara fins al final. Molt destacades les actuacions de Leticia Romero, Stephanie Mavunga i Kristine Vitola, per a segellar el primer triomf de la temporada en lliga.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Bernadette Hatar. Ho estrenava Casas amb assistència de Romero i poc després Dembele i Coulibaly respondíam amb un 7-0 per a les visitants. Fingall ho frenava des del tir lliure. Valencia Basket havia eixit una cosa adormida cometent pèrdues i amb dificultats per a arribar en defensa i el partit podia definir-se com a caòtic per tots dos bàndols. Les dos interiors del Joventut estaven fent molt mal i Rubén Burgos demanava temps mort per a posar ordre. A continuació, es va produir un intercanvi de colps que afavoria a les catalanes, que acabaven el primer quart dos a dalt.

Valencia Basket seguia sense poder fer més de dues canastres seguides sense impedir que Joventut contestara. L'envergadura en la pintura de les interiors rivals estava fent molt mal. La tònica seguia igual que en el primer quart i amb distàncies mínimes. Romero va assumir l'anotació de l'equip amb un encert descomunal de prop i des de lluny i després d'un xicotet parcial seu que posava al conjunt taronja tres a dalt, el tècnic visitant parava el partit. El conjunt de Rubén Burgos va començar a soltar-se i va fer un 6-0 amb anotació repartida per a començar a posar terra pel mig. Hi havia nou temps mort de Vizcaino, que no impedia que Valencia Basket continuara sumant. El parcial arribava a 8-0 amb un avantatge de 10 punts, que tallava Zec. L'equip taronja s'anava amb un xicotet avantatge al descans (40-33).

Joventut feia un 4-0 d'eixida després del pas pels vestuaris per a estrényer les coses. Casas apareixia per a impedir que s'acostaren i se li unien Mavunga i Romero per a colpejar amb un 6-0 que provocava el temps mort visitant. Una vegada més, era Coulibaly la que colpejava de tres per a frenar el parcial. Afortunadament, Iagupova ho contestava just després i Fingall l'acompanyava sota el cércol per a pujar el màxim avantatge fins al moment a 11 punts. Joventut ho pal·liava amb un 5-0 i Rubén Burgos demanava temps mort. Malgrat que van reduir encara més la diferència, un triple de Casas impedia que remuntaren més. No obstant això, la defensa no estava relluint i Joventut continuava anotant canastres fàcils. Hatar estirava lleugerament el xiclet a 7 punts al final del tercer quart.

En l'inici de l'últim quart Vitola feia un 5-0 particular i la màxima pujava a 12 punts. Joventut ho retornava de la mateixa manera. Encara estaven en partit. Valencia Basket es mantenia en un avantatge d'al voltant 8 punts, però calia segellar el partit. I d'això es va encarregar Vitola, que havia eixit eixe quart en mode piconadora. Mancant 3 minuts per al final l'avantatge era d'11 punts. Coulibaly endollava de tres per a tractar de retallar. Per sort, el propi Vitola colpejava una vegada més per a mantindre el matalàs. València Basket ja tenia la primera victòria de lliga en la butxaca.