Valencia Basket competix però cau davant l’AS Mònaco (93-100)

14/09/2024

Valencia Basket va competir fins al final davant l'AS Mònaco en la final del IX torneig EncestaRias però va acabar caient per 93-100 en un partit en el qual el quadre monegasc es va aprofitar de les absències i els problemes de faltes del joc interior taronja per a acabar imposant la seua grandària en la recta final amb un quintet enorme en pista. Els homes de Pedro Martínez es van agarrar el partit de nou amb una bona actuació coral, amb huit jugadors en 7+ punts, i un esforç defensiu solidari, però no va ser suficient davant un rival d'Eurolliga. Després d'una primera part d'intercanvis de moments ofensius, l'equip taronja va aconseguir fer avantatge amb el seu encert exterior en el tercer quart però l'AS Monaco va canviar el curs del partit amb quatre jugadors grans en pista i es va emportar el partit amb la presència de Jaiteh i els punts de Okobo

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit col·locant en pista el quintet format per Sergio De Larrea, Jean Montero, Semi Ojeleye, Nate Sestina i Jaime Pradilla. Una recuperació de Montero va permetre al combo dominicà anotar la primera cistella del partit però l'equip taronja es va carregar prompte de personals i l'AS Mònaco es va posar per damunt amb els punts de Blossomgame i Strazel. La defensa monegasca dificultava l'ofensiva taronja fins que Jovic va trobar a Sestina per al triple amb el qual s'arribava amb 7-10 a la meitat del primer quart. Dos tirs lliures de Reuvers i un triple de Badio li donaven la volta al marcador i tot i al temps mort de Obradovic, Jovic també va encertar des de darrere de l'arc. Diallo mantenia el partit igualat però el ritme taronja li donava tirs oberts com el que va aprofitar Semi per al triple i la recuperació que va permetre a Badio anotar la safata en carrera. L'aparició ofensiva de De Larrea i una cistella de Montero deixaven el marcador en 26-18 al final del primer quart.

El conjunt monegasc va pujar la intensitat en els dos costats de la pista en l'inici del segon acte i va tornar a carregar de personals al quadre taronja, que va vore com Sestina cometia la quarta personal al pas pel minut 13, i a més va trobar anotació per a un parcial de 0-8 que va equilibrar el partit de nou. Un triple de Brancou va tallar l'eixida de quart de l'AS Mònaco i l'escorta senegalés va trobar a Xabi a la cantonada per a un altre encert des de darrere de l'arc, però el rival retornava els colps per al 32-31 a cinc minuts per al descans. Els tirs lliures de Ojeleye i un mat de Reuvers a passada de De Larrea mantenien a l'equip taronja en un partit on el comandament anava canviant de mans quan algun dels conjunts encadenava dos encerts. Amb el capità d'improvisat “quatre” abans les absències i problemes de faltes en el joc interior, Reuvers es va engrandir per a traure un 2+1 i Puerto va convertir un triple. I tot i que l'AS Mònaco aprofitava el seu avantatge en la pintura per a anotar, l'aparició ofensiva de Montero en la recta final de la primera meitat col·locava el 48-46 en arribar al descans.

El quadre monegasc va tornar a eixir agressiu després del descans, però dos triples seguits de De Larrea portaven a Obradovic a parar el partit abans que li xiularen una tècnica per protestar. Malgrat un 2+1 de Motiejunas, Larry va anotar el seu tercer triple abans que Pradilla fora el segon dels tres interiors taronja que es col·locava en quatre personals. Va aparéixer en eixe moment Ojeleye, que, en funcions de quatre, va convertir un triple i una cistella amb addicional per a estirar un poc l'avantatge taronja. Badio va trobar a Reuvers en la pintura per a posar-la per primera vegada per damunt de la desena, encara que els interiors del quadre monegasc aconseguien segones opcions per a deixar-ho en 66-60 en arribar a la meitat del tercer quart. Blossomgame assumia el protagonisme ofensiu del seu equip per a continuar retallant abans d'un triple de Brancou i dos tirs lliures de Josep Puerto. Okobo va prendre el relleu ofensiu per a l'AS Monaco però quan podia córrer, Valencia Basket treia avantatge i Marí habilitava a Sestina per al triple. Però el quadre monegasc continuava aprofitant la seua superioritat en la pintura i un triple de Cornelie reduïa al mínim l'avantatge valencià. Montero es va fabricar un triple en acció personal perquè s'arribara amb 77-72 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Xabi va trobar la resposta de Brown i Okobo però Montero es va inventar un 2+1 de fantasia per a protegir la renda taronja. Okobo continuava traient viatges al tir lliure i Reuvers era l'últim dels interiors disponibles al qual li assenyalaven la quarta personal. Encara que Blossomgame es feia gran en el pal baix en un quintet enorme amb ell i Brown d'alers, un triple de Puerto donava un poc d'aire al quadre taronja, encara que Cornelie se’l va retornar per al 86-85 a cinc minuts per al final. Una bona circulació va acabar amb un triple de Sestina però Jaiteh va encadenar cinc punts per a empatar el partit a 90 amb quatre minuts per jugar i va eliminar per personals a Reuvers. La presència física de Jaiteh va ser clau en el moment decisiu i Okobo va posar per davant a l'AS Monaco dins ja dels dos últims minuts amb dues faltes en atac que li va traure a Ojeleye i una cistella i els punts de Strazel van acabar per sentenciar l’encontre.