Valencia Basket finalitza la pretemporada amb derrota sobre la botzina davant HG Jairis (66-67)

22/09/2024

Valencia Basket tanca la pretemporada amb una derrota in extremis davant Hozono Global Jairis. En un partit en el qual va faltar brillantor i encert exterior, el conjunt taronja va tindre paciència i determinació per a tractar de portar-li'l amb un bon parcial en la recta final des de la defensa i amb Eraunzetamurgil i Iagupova liderant l'atac. No obstant això, un triple de Ginzo i falta d'encert en l'últim atac van impedir el triomf. Una bona prova per a aquest mateix enfrontament, que tindrà lloc de nou dissabte que ve en la semifinal de la Supercopa LF Endesa a Alcantarilla. Tres victòries en cinc partits de pretemporada per a les de Rubén Burgos.

El conjunt taronja va eixir amb Leticia Romero, Alicia Flórez, María Eraunzetamurgil, Nadia Fingall i Bernadett Hatar. La primera del partit era per a Hozono Global Jairis amb un 3+1 de Massey. Fingall contestava des de la línia de 6,75 i Flórez se li sumava amb un 2+1 per a posar a Valencia Basket per davant. El partit estava molt igualat amb intercanvi de colps. El conjunt taronja estava fent una bona faena en el rebot, però faltava sobretot encert exterior. La major fortalesa de les de Rubén Burgos estava sent córrer en transició i anotar en la zona. D'aquesta manera arribava un 6-0 que posava un primer avantatge de 4 punts que provocava el temps mort visitant. Ayuso ho tallava. Malgrat els punts de Mavunga, el combinat murcià empatava al final del primer quart (18-18).

En l'inici del segon període el joc estava embossat. Algunes pèrdues de pilota i falta d'encert van impedir que Valencia Basket sumara al mateix temps que es carregava de faltes. Per fortuna, Hozono Global Jairis no ho va poder aprofitar. Finalment, Fingall movia el marcador amb assistència de Romero. Iagupova li seguia i amb un 4-0, Bernat Canut demanava temps mort. Les murcianes retornaven eixe mateix parcial a continuació i ara era Rubén Burgos qui ho parava. Fingall anotava, però el caos s'havia ensenyorit de l'equip i la falta d'encert continuava imperant. Hozono Global Jairis colpejava amb un 8-0 i posava la seua renda més alta fins al moment en 6 punts. Flórez apareixia amb un cércol passat per a tallar-lo, però el tècnic taronja demanava temps mort per a posar ordre. No obstant això, no va haver-hi solucions i les murcianes van colpejar amb més duresa per a posar més distància al descans (30-39).

Després del descans Bertsch posava a les seues amb un +11. Romero tractava de tallar-ho, però les sensacions del segon quart no havien canviat. L'encert exterior no arribava i així estava sent molt difícil retallar distàncies. Hi havia un xicotet 4-0 entre Torrens i Vitola, insuficient davant la impossibilitat de parar l'atac visitant. A cada intent de Valencia Basket, Hozono Global Jairis colpejava. Amb un triple Massey col·locava a les seues amb un +12, que Zeta aconseguia pal·liar amb un 5-0 en el seu compte. Poc més podien fer les taronja i la diferència era de 8 punts al final del tercer quart (44-52).

El conjunt de Rubén Burgos reduïa a 5 el desavantatge poc després d'iniciar-se l'últim període de la mà de Mavunga i Flórez. El major llast no deixava de ser l'ínfim percentatge d'encert exterior. Encara que les jugadores trobaven prop del cércol, el combinat murcià també el feia i continuava mantenint-se amb un cert avantatge. A base d'insistència i amb anotació ben repartida, Valencia Basket aconseguia fer un 5-1, posant-se a tir de tres punts, mancant 4.30 per al final. El tècnic visitant demanava temps mort i el seu equip eixia de l'amb un 4-0. Torn de Rubén Burgos per a parar el partit. La rèplica era a càrrec d'una Zeta molt activa en defensa i en atac. El 4-0 de l'espanyola sumat a un 5-0 de Iagupova donaven la volta al partit. Mancant 58 segons per al final, 2 a dalt per a Valencia Basket i temps mort de Bernat Canut. A Ginzo no li va tremolar el pols per a anotar un triple que tornava a donar-li la volta a tot. Rubén Burgos ho parava per a assajar la jugada de la victòria amb 7.7 segons. Les taronja van tindre fins a tres oportunitats per a anotar, però la bola no va entrar.