L’Oceanogràfic i Valencia Basket Club col·laboren en la sensibilització dels aiguamolls

27/01/2022

El director general del Oceanogràfic de València, Eduardo Nogués, i el director de relacions institucionals del Valencia Basket Club, Víctor Luengo, han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar accions conjuntes d'educació i sensibilització dels ecosistemes d'aiguamoll que contribuïsquen a la cura del medi ambient.

 

La coincidència de totes dues institucions en la voluntat de col·laborar amb la preservació d'estos ecosistemes, que constituixen l'hàbitat de centenars d'espècies endèmiques de fauna i flora amenaçades, ha fet que s'establisquen diverses línies de col·laboració que es desenvoluparan durant febrer, coincidint així amb el Dia Mundial dels Aiguamolls del pròxim dia 2.

 

Una de les accions previstes és la participació del Oceanogràfic en el Dia del Valencia Basket Club en El Palmar, una iniciativa que se celebrarà el pròxim 26 de febrer en la qual l'aquari valencià durà a terme tallers de divulgació i educació ambiental al llarg de la jornada. Unes activitats educatives alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) d'Educació de Qualitat (4) i Vida Submarina (14) impulsats per l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

 

En línia amb l'anterior, el departament d'Educació del Oceanogràfic organitzarà sessions de conscienciació dels ecosistemes d'aiguamoll als xiquets i xiquetes de l'escola i planter del club esportiu valencià perquè coneguen la importància de preservar estos entorns imprescindibles per a la salut del planeta.

 

En paraules d'Eduardo Nogués, director del Oceanogràfic, es mostrava “molt content, estem afavorint tot tipus d'activitats al voltant de la protecció d'estos aiguamolls i estos hàbitats que ens són tan familiars. I el Valencia Basket no és molt familiar, és una institució que aglutina a molta gent que ens coneix però no tant. I ens dona l'ocasió de traslladar este missatge a gent molt apassionada que pot nodrir-se no sols del benefici d'accions de divulgació i coneixement sinó també d'accions comercials que afavorisquen l'arribada més fàcil del seu públic al Oceanogràfic”.

 

Per part seua, Víctor Luengo, director de relacions institucionals del Valencia Basket, destacava que “és una col·laboració molt important per al nostre Club, fer-lo amb una institució que és sant i senya com és el Oceanogràfic. Seguim en la línia de sostenibilitat en la qual està el Club, hem fet campanyes amb bosses reciclades, amb aplaudidors, amb L’Albufera i ara amb els aiguamolls. Espere que esta iniciativa no siga l'única amb el Oceanogràfic i que siguen moltes més”.

 

Promoció especial per a abonats del Valencia Basket

A més, per als abonats del club esportiu, el Oceanogràfic oferix un descompte especial durant el mes de febrer per a visitar les instal·lacions i conéixer la labor en pro del benestar animal que es duu a terme en el major aquari d'Europa.

 

Per part seua, els “Amics del Oceanogràfic” també disposaran d'una promoció especial per a assistir als partits del Valencia Basket que es desenvoluparan el mes vinent.

 

Valencia Basket dona continuïtat al seu compromís amb L’Albufera

Després del llançament de la seua bossa reciclada, i facilitar que els aficionats puguen reciclar els aplaudidors amb els quals anima als primers equips en cada partit, Valencia Basket va fer un pas més tractant de donar una visibilitat especial a L’Albufera tant a través dels seus equipatges per a la present temporada, com amb la seua campanya d'abonaments sobre les arrels en comú entre el paratge natural i l'entitat. Esta col·laboració suposarà un nou avanç en una línia sostenible que no deixa de créixer en importància per al Club.

 

El compromís de la Fundació Oceanogràfic amb els aiguamolls

Al llarg dels últims anys, el Oceanogràfic està desenvolupant el Projecte Albufera de la Fundació Oceanogràfic a partir dels estanys clorats que existien i ara s'han convertit, amb la seua naturalització, en un llac d'una biodiversitat sorprenent i de qualitat. Gràcies al llac del Oceanogràfic i la seua transformació inspirada en els aiguamolls locals, es perseguix acostar al públic un ecosistema tan important per a la conservació de flora i fauna, així com per a combatre el canvi climàtic.

 

D'esta manera, el Llac Viu s'ha convertit en un gegantesc espai on conviuen espècies de anátidas, amfibis, peixos i flota d'interés conservacionista.

 

Entre les espècies que es poden trobar en el Llac Viu de l'aquari està l'Ànec acolorit, Pot blanc o Cigne cantaire, corb de mar, fotja comuna o el gran pelicà blanc. No obstant això, estes instal·lacions també són utilitzades per 36 espècies d'ocells, que la visiten al llarg de tot l'any procedents, principalment, del Parc Natural de l'Albufera i del llit vell del Túria.


TAGS: