Valencia Basket tomba a l'amfitrió i jugarà la final de la Supercopa LFE (75-61)

28/09/2024

Valencia Basket jugarà la final de la Supercopa LF Endesa. El combinat taronja va superar una semifinal de màxima dificultat davant l'amfitrió Hozono Global Jairis, en un partit poc brillant en la primera part, però que les jugadores van donar la volta en el tercer quart amb un parcial de 22-0. Valencia Basket va superar les dificultats en el lloc de base amb l'absència de Cristina Ouviña i va acostar el muscle per a emportar-se un dol que s'havia posat costa amunt. Especialment destacada les actuacions de Leticia Romero i Nadia Fingall, que van guiar a l'equip, i de Stephanie Mavunga, que va mantindre la renda fins al final. Les de Rubén Burgos s'enfrontaran a Casademont Zaragoza en la lluita per revalidar el títol.

El primer quintet oficial de la temporada va ser el format per Leticia Romero, Queralt Casas, María Eraunzetamurgil, Nadia Fingall i Kristine Vitola. Començava el dol propi, amb els habituals nervis d'estrenar-se amb una lluita per un títol. Ginzo estrenava a Hozono Global Jairis i poc després ho feia Casas per a les taronja. L'encert estava sent sota en imposar-se les defenses, però Valencia Basket aconseguia fer un parcial de 5-0 entre Fingall i Vitola per a posar un xicotet avantatge de 3 punts. Durant molts minuts el marcador no es va moure fins que el combinat local va aprofitar la sequera taronja i responia amb un 5-0 que donava la volta a la truita. Torrens la tallava en contraatac per a empatar de nou, però Massey posava la diferència en 3 punts al final del primer quart. Només 9 punts anotats en 10 minuts.

Poc després de començar el segon quart Bertsch posava la diferència per a les amfitriones en 7 punts amb un triple que, per fortuna, contestava Iagupova a l'instant. Encara que Valencia Basket intentava despertar, la defensa estava deixant molts espais per als tirs rivals. Després de triple de Holesinska que retornava el +7 per a elles, Rubén Burgos demanava temps mort. Zeta s'ensenyoria del rebot per a anotar per insistència a continuació. Per desgràcia, Jairis responia amb un 5-0 que elevava la màxima a 10 punts. Bona acció de Casas per a frenar-ho i provocar el temps mort de Canut. Valencia Basket va començar a jugar fàcil i va aconseguir estrényer el marcador a 3 punts, però Alarcón anotava abans del descans (32-37).

Un altre Valencia Basket va aparéixer després del pas pels vestuaris. Des d'una defensa grupal excelsa i de la mà de la connexió entre Romero i Fingall en atac, l'equip de Rubén Burgos feia un 8-0 per a posar-se 3 a dalt i provocar el temps mort local. No va haver-hi reacció de les amfitriones, perquè veien el cércol xicotet davant l'imponent mur taronja. Ara, a més, sí que els entraven els tirs a les valencianes, tant exteriors com en la zona. Iagupova s'unia a la festa i Romero tancava el 22-0 i una renda a 17 punts abans d'un altre temps mort de Canut. El seu equip portava 7 minuts sense anotar i Nelson frenava la seua sequera a quasi 8 minuts de l'inici del període. Valencia Basket manejava bé l'avantatge per a anar-se amb un +14 a l'últim quart.

L'últim quart es va convertir en un intercanvi de colps en el qual va començar a guanyar un equip taronja que ballava al so de Torrens i Mavunga, absolutament imparables en la zona. La renda estava en 18 punts a 5 minuts del final del partit. Bernat Canut parava el partit intentant una reacció del seu equip, però Valencia Basket no va deixar de colpejar. Hi havia un 5-0 entre Mavunga i Iagupova per a elevar l'avantatge a 20 punts, però Visscher ho tallava amb un triple. Per fortuna, les jugadores taronja no deixaven d'anotar i el matalàs a penes es movia. Mavunga estava en la seua salsa i de la seua mà arribava el +21. Ginzo va tractar de retallar la diferència i Jairis feia un 6-0 per a posar-se a 15. Rubén Burgos demanava temps mort. El parcial arribava a 8-0 fins que Flórez ho tallava des del tir lliure. Mancant 1 minut el triomf estava segellat.