Tercer triomf en la penúltima prova de pretemporada davant Movistar Estudiantes (75-87)

19/09/2024

Valencia Basket continua sumant en pretemporada amb la seua tercera victòria en quatre partits, en aquesta ocasió davant Movistar Estudiantes en el Movistar Academy Magariños. El conjunt de Rubén Burgos va dominar la primera part del partit i, encara que després del descans el combinat local va estrényer i va posar en problemes, Valencia Basket va saber passar el mal glop i imposar-se amb quatre jugadores per damunt dels 10 punts -Casas, Romero, Vitola i Iagupova. El resultat no va reflectir la duresa del partit. Un partit en el qual, a més, es produïa el debut de Stephanie Mavunga amb l'equip amb 9 punts. Aquest diumenge l'equip valencià afrontarà la seua última prova de pretemporada davant Hozono Global Jairis, com a preludi de les semifinals de la Supercopa LF Endesa.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Kristine Distintiu. La primera del partit era per a Fingall en rebot ofensiu i responia Banaszak per a elles. A triple de Romero a continuació de nou Banaszak era l'encarregada de contestar-ho. València Basket estava tenint problemes en els ajustos defensius després de canvi i això va donar espais a Movistar Estudiantes per a trobar bons tirs. El ritme de joc era molt alt i l'intercanvi de canastres constant. Les jugadores de Rubén Burgos movien bé la pilota, però el combinat estudiantil estava fort en individualitats com les de Salvadors. En un moment amb marcador igualat es produïa el debut de Stephanie Mavunga amb l'equip. Poc després anotava les seues dues primeres canastres amb l'equip i contribuïa a posar un primer avantatge de 6 punts. Amb eixe avantatge acabava el primer quart (18-24).

Valencia Basket havia ajustat en defensa, bloquejant d'aquesta manera l'atac local. Un avantatge que no va perdonar de la mà de Romero, que colpejava amb un 5-0 en l'inici del segon quart per a pujar la renda a 11. A continuació, es va succeir un intercanvi de canastres entre Banaszak i Distintiu en la zona. Movistar Estudiants estava tornant a trobar espais, però un Valencia Basket implacable es va ocupar a fons en el rebot ofensiu per a arremetre amb un 6-0 i pujar l'avantatge a 15 punts. Alonso de Armiño parava el parcial. Mavunga augmentava la renda a 16 amb un 2+1 i en aquesta ocasió era Sharp qui responia amb un 4-0 particular per a reduir a 12. Cada canastra que anotaven les taronja per a tractar d'estirar el xiclet quedava resposta per Salvadors. Per fortuna, una canastra preciosa de Mavunga amb assistència de Casas sobre la botzina retornava un +13 al descans (37-50).

Valencia Basket tornava de vestuaris amb un 5-0 entre Hatar i Iagupova que elevava a 18 la màxima. La ràpida reacció del combinat madrileny amb un 7-0 estrenyia les coses, però apareixia de nou una Iagupova molt encertada des de l'exterior per a recuperar 14 d'avantatge. Movistar Estudiantes va estrényer més en defensa i va començar a asfixiar a les taronja. Amb un 5-0 reduïen a 8 punts i es començaven a posar a tir de pedra. L'encert de Iagupova estava sent de vital importància i Casas contribuïa per a retornar 12 de renda. L'equip local s'havia fet fort en el rebot i això va privar de segones oportunitats a les de Rubén Burgos. El combinat madrileny va arremetre amb un 8-0 liderat per Sharp i es posaven a només 4 punts de diferència. Vitola i Casas ho frenaven amb un 4-0 per a recuperar oxigen al final del període (60-68).

Casas es va posar la capa de capitana en l'inici de l'últim quart i feia un 4-0 particular amb una renda de +12 que durava poc, perquè Movistar Estudiantes responia amb un 6-0 liderat per Alonso de Armiño. Rubén Burgos parava el partit amb 6 punts de diferència en el marcador. Durant diversos minuts hi havia intercanvi de canastres. Hatar va mantindre a l'equip en eixe període, impedint que les locals continuaren retallant. A ella se li van unir Zeta i Vitola i juntes van fer un parcial de 7-0 i donar aire a l'equip amb un +13. Encara que les locals ho paraven, un xicotet 3-0 culminat per Casas, pràcticament sentenciava el partit amb 14 d'avantatge mancant 1.15. Pese al triple d'Alonso de Armiño a 30 segons del final, el triomf era taronja.