Inici amb bon peu en la BKT Eurocup en la pista del Hapoel Bank Yahav Jerusalem (64-80)

25/09/2024

Valencia Basket va començar amb triomf la seua marxa en la BKT Eurocup amb un triomf coral en la pista del Hapoel Bank Yahav Jerusalem per 64-80 en un partit que es va jugar en la localitat búlgara de Samokov. L'equip taronja va agafar el comandament del partit des d'un parcial de 2-14 en el final del primer quart amb protagonisme ofensiu de Costello i va mantindre el seu avantatge en arribar al descans amb una gran faena col·lectiva generant segones opcions en el rebot ofensiu i amb els punts de Xabi i Montero. Després de l'intermedi, el quadre valencià es va mantindre per davant malgrat la falta d'encert exterior amb ofici i intensitat defensiva i encara que Harper va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip per a tractar d'agarrar-lo al partit en l’acte final, Valencia Basket va trobar encert en els triples i bones defenses per a protegir el seu avantatge i sumar el primer triomf de la temporada.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit col·locant en pista el quintet format per Brancou Badio, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Nate Sestina i Ethan Happ. Un mat de Xabi després del salt inicial va obrir el marcador i dos triples de Sestina van donar una xicoteta renda d'inici al quadre taronja malgrat que Harper va ficar la primera cistella dels israelians. No obstant això, l'equip roig va castigar un parell de pèrdues per a córrer i empatar el marcador i Harper va posar per damunt al Hapoel amb el 10-8 al pas pel minut 4. Un triple de Ojeleye va tallar el parcial en 8-0 i Reuvers i Sestina van aportar en atac per a tornar a posar per damunt al quadre taronja. Una safata en acció individual de Jovic i Costello després de capturar el seu propi rebot defensaven la renda valenciana i malgrat la cistella de Smith, Costello va clavar un triple, Pradilla va convertir una pilota solta en el rebot ofensiu en un 2+0 i el rebot del seu tir lliure fallat va acabar en un mat del propi Matt que deixava el marcador en 14-26 al final del primer quart.

Morgan va tallar el parcial valencià en 2-14 en la primera acció del segon quart i malgrat que Johnson va encertar amb el primer triple dels israelians, cinc punts consecutius de Xabi mantenien estable la renda taronja i una bona circulació va acabar amb un mat de Ojeleye. Dues bones defenses van permetre al Valencia Basket traure avantatges per a obtindre una safata en carrera de Jovic i dos tirs lliures de Montero per a estirar un poc l'avantatge, però Harper col·locava el 24-37 a quatre minuts per al descans. Montero es va fabricar les seues dues primeres cistelles en joc destil·lant classe i va continuar produint des del tir lliure, encara que el Hapoel retornava els colps per a no verse més per davall en el marcador. Una pilota llançada que Costello va convertir en dos punts posava una nova màxima però un tir lliure de Smith ho deixava en 29-45 en arribar al descans.

El Hapoel va eixir millor després de l'intermedi amb una cistella de Speedy Smith i una antiesportiva xiulada a Xabi que es va quedar en un punt i es va aprofitar que els triples del Valencia Basket no entraven malgrat que continuava aconseguint segones opcions. Un palmeig de Sestina va ser la primera cistella taronja de la segona meitat però Harper va anotar un triple per a continuar retallant. Una estratègia de fons va acabar amb una cistella de Xabi però els tirs del quadre valencià no entraven i ho aprofitaven Smith i Harper per a posar el 39-49 en arribar a la meitat del tercer acte. Costello es va fabricar el ganxo en la pintura i una recuperació de Jovic va habilitar a Puerto, que s'estrenava com a primer capità en partit oficial, a convertir dos tirs lliures. El base serbi va manejar la pilota per a convertir una safata carregada de talent i Brancou va trobar a Reuvers que es va penjar amb potència per a recuperar la màxima renda taronja. Un Pradilla segur en el rebot va traure un viatge al tir lliure per a posar el 44-59 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb Reuvers afonant un rebot ofensiu però Harper anava sumant des del tir lliure i Sestina va ser eliminat del partit per una falta en atac seguida d'una tècnica. Un ganxo de Wiley i una safata de Harper col·locava el 51-61 abans que una carrera acabara amb un potent mat de Ojeleye. Harper continuava assumint el protagonisme ofensiu del seu equip traient viatges al tir lliure però Puerto va anotar el primer triple taronja de la segona meitat després de dotze fallades. Eixe encert va llevar la tapa del cércol perquè Costello també ficara des de darrere de l'arc però un encert de Smith el deixava en 57-69 en entrar en els últims cinc minuts. Una recuperació va permetre a Valencia Basket córrer perquè CostValencia Basket va començar amb triomf la seua marxa en la BKT Eurocup amb un triomf coral en la pista del Hapoel Bank Yahav Jerusalem per 64-80 en un partit que es va jugar en la localitat búlgara de Samokov. L'equip taronja va agafar el comandament del partit des d'un parcial de 2-14 en el final del primer quart amb protagonisme ofensiu de Costello i va mantindre el seu avantatge en arribar al descans amb una gran faena col·lectiva generant segones opcions en el rebot ofensiu i amb els punts de Xabi i Montero. Després de l'intermedi, el quadre valencià es va mantindre per davant malgrat la falta d'encert exterior amb ofici i intensitat defensiva i encara que Harper va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip per a tractar d'agarrar-lo al partit en l’acte final, Valencia Basket va trobar encert en els triples i bones defenses per a protegir el seu avantatge i sumar el primer triomf de la temporada.

L'últim acte va començar amb Reuvers afonant un rebot ofensiu però Harper anava sumant des del tir lliure i Sestina va ser eliminat del partit per una falta en atac seguida d'una tècnica. Un ganxo de Wiley i una safata de Harper col·locava el 51-61 abans que una carrera acabara amb un potent mat de Ojeleye. Harper continuava assumint el protagonisme ofensiu del seu equip traient viatges al tir lliure però Puerto va anotar el primer triple taronja de la segona meitat després de dotze fallades. Eixe encert va llevar la tapa del cércol perquè Costello també ficara des de darrere de l'arc però un encert de Smith el deixava en 57-69 en entrar en els últims cinc minuts. Una recuperació va permetre a Valencia Basket córrer perquè Costello convertira en dos punts una pilota penjada i un rebot ofensiu de Montero li va donar l'oportunitat al dominicà de traure un 2+0 que tornava a estirar l'avantatge valencià en entrar en els últims tres minuts. Un triple de Semi li donava la punta definitiva a un partit on els últims segons es van escórrer fins al marcador final de 64-80.
ello convertira en dos punts una pilota penjada i un rebot ofensiu de Montero li va donar l'oportunitat al dominicà de traure un 2+0 que tornava a estirar l'avantatge valencià en entrar en els últims tres minuts. Un triple de Semi li donava la punta definitiva a un partit on els últims segons es van escórrer fins al marcador final de 64-80.