Triomf per a iniciar la pretemporada davant Baxi Manresa (93-105)

31/08/2024

Valencia Basket va començar amb triomf la seua pretemporada en imposar-se al Baxi Manresa per 93-105 en el seu primer test en el 38é torneig de Bàsquet de Sant Julià de Vilatorta. En un partit de molt de ritme i intercanvi de parcials, l'equip taronja es va reposar a un mal inici i ja manava en el marcador en la meitat del segon quart encara que en un partit apretat es va anar dos a baix al descans. Amb l'anotació de Ojeleye (21 punts) i Costello va aconseguir una xicoteta renda en el tercer acte però Baxi Manresa va tornar a canviar el comandament en el marcador. Quan el partit va entrar empatat en el moment decisiu, set punts de Costello van donar un poc d'oxigen al quadre taronja i Ojeleye i Badio el van tancar per a sumar el primer triomf de pretemporada.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit amb el quintet format per Sergio De Larrea, Brancou Badio, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Matt Costello. Dos tirs lliures i un encert des de la mitjana distància de Semi van ser els primers punts de la pretemporada i encara que l'aler taronja continuava produint, Pérez i Sagnia van activar l'ofensiva catalana i Hunt col·locava el 7-6. Una penetració de De Larrea va ser replicada per dos encerts del Baxi Manresa i tot i el temps mort, el quadre català va continuar allargant el parcial fins al 18-8 amb el seu joc en velocitat en arribar a la meitat del primer quart. Un triple de Sestina va tallar l'aturada ofensiva taronja i Xabi també va encertar des de darrere de l'arc, la qual cosa unida al segon triple de Sestina i una transició que va acabar amb Happ anotant baix l’anella va reduir al mínim el desavantatge i va portar a Ocampo a parar el partit. Un 2+1 de Reuvers li va donar la volta al marcador amb un parcial de 2-14 per al 20-22 i després va anotar el triple però l'ofensiva del Baxi Manresa va tornar a funcionar per a equilibrar el partit i deixar-ho en 27-26 al final del primer acte.

Pradilla va assumir el protagonisme ofensiu en l'inici del segon quart i una estratègia de fons que va acabar amb una cistella de Puerto va contrarestar la bona eixida de quart del Baxi Manresa per a tornar a equilibrar-ho. Un tir lliure i un mat van ser els primers punts de Costello i Pradilla es va penjar de l’anella per a deixar el marcador en 34-37 en arribar a la meitat del segon quart. Un triple de Puerto va ser replicat per un altre de Pérez i encara que el capità taronja va repetir trepitjant la línia de tres, el Baxi Manresa va castigar les pèrdues per a tornar a posar-se per davant i es va mantindre per damunt amb els punts dels seus exteriors. Un 2+1 i dos tirs lliures de Sestina ho equilibraven de nou però Ohams ho deixava en 49-47 al descans.

Un triple de Ojeleye va obrir la segona meitat i Jovic va habilitar a Pradilla que no va perdonar des del tir lliure. Semi va traure viatges a la línia de personal per a continuar nodrint la seua targeta anotadora i Happ va traure una cistella amb addicional fallat i tot i el triple de Reyes, Ojeleye anotava en la pintura per a anar-se a 15 punts i Xabi convertia des de la línia de personal. Dues accions consecutives de Costello estiraven la renda taronja i portaven a Ocampo a parar el partit amb 58-66 al pas pel minut 26. Hunt va trobar punts per a tallar el moment taronja però Valencia Basket treia llançaments lliures per a mantindre estable el seu avantatge. Hunt i Cate retallaven però els tirs des de la línia de personal mantenien per damunt al quadre taronja i una recuperació de Happ va acabar en una safata del pivot taronja, al qual després Badio va trobar baix l’anella per a la segona acció positiva consecutiva, encara que Sagnia i Steinbergs ho deixaven en 74-77 amb deu minuts per jugar.

Baxi Manresa va córrer per a traure tirs lliures i tornar a posar-se per davant però de nou va aparéixer Ojeleye per a encadenar quatre punts i Jovic va culminar amb una safata una transició per a portar a Ocampo a parar el partit amb 78-83. L'equip català ho va empatar però un tir lliure de Sestina i un triple i dos tirs lliures de Costello donaven un poc d'aire al Valencia Basket i una recuperació va acabar amb els primers punts de Badio com taronja per a estirar una altra vegada el nostre avantatge i portar a Ocampo a parar el partit. Va intentar acostar-se Baxi Manresa però un mat de Ojeleye i un triple de Badio col·locaven la renda taronja per damunt de la desena per primera vegada en el partit en entrar en els últims dos minuts. L'equip taronja va saber protegir el seu avantatge perquè el partit acabara amb 93-105.