Primera prova de pretemporada amb victòria davant Brixia Basket (65-61)

07/09/2024

Valencia Basket s'estrena en la pretemporada amb una victòria davant Brixia Basket en les semifinals del Torneig Internacional “Sa Duchessa” que està disputant a Sardenya, Itàlia. Amb el debut d'algunes cares noves com Kristine Vitola, Bernadett Hatar, Irene Broncano o Mojca Jelenc, el conjunt taronja ha pogut començar a provar-se i, a més, amb un triomf gens fàcil davant el seu rival italià. Van destacar especialment Iagupova, Fingall i Vitola amb bons números que van contribuir a la victòria. Demà el combinat de Rubén Burgos jugarà la final del torneig a les 19:15h davant el guanyador de la següent eliminatòria, Dinamo Sàsser o Famila Wuber Schio.

El primer quintet de la pretemporada era el format per Leticia Romero, Alina Iagupova, María Eraunzetamurgil, Nadia Fingall i Kristine Vitola. Brixia inaugurava el marcador poc després de començar i Fingall estrenava a Valencia Basket amb un 5-0 particular. El partit tenia un ritme alt i amb encert, però el combinat italià va començar a posar en problemes a un conjunt taronja, que patia de desajustaments defensius. Després de temps mort, el combinat de Rubén Burgos va tirar el forrellat en defensa i amb un xicotet parcial que li posava amb un +5, el tècnic de Brixia parava el partit. Vitola, Hatar i Broncano ja havien debutat. Les rivals estaven asfixiant a Hatar amb ajudes i Valencia Basket ho va aprofitar per a colpejar de tres. Broncano s'estrenava des del triple i, posteriorment, Flórez l'acompanyava posant el +6 al final del primer quart (21-15).

Iagupova estirava el xiclet des de la seua enorme potència i posava el +9 poc després de començar el segon quart. Tassinari ho tallava, però Valencia Basket s'estava fent fort en el rebot, tant defensiu com ofensiu, i aquest últim l'aprofitava Romero per a endollar de fora. Vitola s'estrenava des del tir lliure per a continuar ampliant i Iagupova col·locava l'avantatge en 15 punts amb un dels seus incontestables triples. Johnson i Yurkevichus responien amb un 5-0 per a retallar distàncies i hi havia temps mort. Vitola anotava els seus primers sis en joc per a tallar el parcial amb dos triples. La diferència era de 16 punts. Jelenc era l'última jugadora disponible a debutar amb l'equip. Brixia estrenyia el marcador, deixant la renda en 9 punts al descans (40-31).

Valencia Basket recuperava sensacions després del pas pels vestuaris, però les italianes seguien molt en el partit i el marcador a penes canviava de diferències. Cada colp taronja el responien. No sols això, sinó que des de la intensitat i l'encert reduïen a 8 la distància en l'equador del tercer període. Amb una canastra rere assistència de Romero, Fingall frenava la sagnia del Brixia. Quan Valencia Basket s'havia tornat a allunyar a 12 punts, Johnson reapareixia de tres per a ajustar de nou. Després de temps mort era Eraunzetamurgil qui apareixia per a anotar. No obstant això, la defensa de Brixia estava sent asfixiant i costava molt trobar canastra i, a més, amb confiança. Estebas anotava de tres per a tancar el tercer quart amb el seu equip a només 8 punts (55-47).

Yurkevichus les posava a només 6 punts de diferència. L'encert de Val3ncia Basket havia baixat i hi havia dificultats per a parar l'anotació rival. Des del rebot ofensiu, Vitola i Fingall feien un important 4-0 que donava oxigen, recuperant 11 punts d'avantatge. El tècnic del Brixia demanava temps mort. Malgrat que Nikolic anotava, Fingall s'ensenyoria una vegada més de la zona per a, amb un 2+1, col·locar el +12. El partit no estava, ni molt menys, decidit. Valencia Basket no trobava tirs fàcils i el conjunt italià havia reduït a 8. Afortunadament, un robatori i canastra de Clara Ché retornava un balsàmic +10 mancant poc més de dos minuts. Estebas estava fent molt mal i, amb un triple, provocava el temps mort de Rubén Burgos. Brixia havia crescut en confiança i des del tir lliure, aprofitant la prima reduïa a 4 la diferència. Al combinat taronja no li entrava res, però calia defensar. Així ho va fer per a emportar-se la victòria.