Remuntada incompleta en el segon test de pretemporada davant el Joventut Badalona (83-82)

01/09/2024

Valencia Basket va afrontar el seu segon partit en menys de 24 hores en el 38é Torneig de Bàsquet de Sant Juliá de Vilatorta mesurant-se al Joventut Badalona i tot i el desgast va trobar energia per a reaccionar en l'últim quart i retallar un desavantatge d'onze punts a només un. Encara que no va poder aprofitar cap de les seues opcions de culminar la remuntada i va acabar caient per 83-82. L'equip taronja es va vore per darrere després d'encaixar un parcial en el segon quart i es va reposar d'un desavantatge que l'equip verd-i-negre va anar construint en el tercer quart amb una millor versió defensiva per a poder córrer i activar l'ofensiva, la qual cosa li va permetre ficar-se de ple en la lluita pel partit.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit amb el quintet format per Sergio De Larrea, Jean Montero, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Nate Reuvers. Un mat de De Larrea va obrir el marcador abans que haguera de deixar el partit per un colp en el nas encara que l'equip verd-i-negre es va posar per davant amb els punts de Gates i Robertson. Badio en segona opció i Montero des de la mitjana distància anotaven però la Penya anava convertint des del tir lliure per a mantindre's per damunt i arribar amb 11-7 a la meitat del primer quart. Badio en funcions de base va trobar primer a Happ en la pintura i després va convertir des de la mitjana distància, la qual cosa va portar a Miret a parar el partit, però el primer triple taronja, obra de Sestina va allargar el parcial abans que Dotson el tallara en 0-8. Jovic va habilitar a Sestina per al mat i la velocitat en el servei va permetre al capità Puerto penjar-se per a una renda que va arribar a ser de cinc punts però dues accions positives consecutives del Joventut Badalona van apretar el marcador per a arribar amb 19-22 al final del primer quart.

Dos triples de Ojeleye i Reuvers retornaven els punts d'un Pustovyi que assumia el protagonisme ofensiu del Joventut Badalona i encara que una cistella de Badio va estirar un poc la renda taronja, Robertson va agafar el relleu del pivot ucraïnés per a posar el 32-31 al pas pel minut 16. Kraag i Tomic van allargar el parcial verd-i-negre fins que Happ ho va tallar en 13-0 i De Larrea va convertir un triple. Però la Penya continuava anotant per a mantindre el seu avantatge encara que un triple de Ojeleye reduïa per a arribar al descans amb 44-39.

El tercer triple de Semi va ser replicat per un altre de Gates i De Larrea i Costello van anotar trepitjant la línia de tres per a no deixar créixer la renda verd-i-negra, encara que quatre punts seguits de Tomic col·locaven el 55-46 en arribar a la meitat del tercer quart. Encara que Pradilla va convertir el triple, el pivot croat de la Penya continuava sent el focus ofensiu i un palmeig de Xabi impedia que la renda verd-i-negra s'anara per primera vegada per damunt de la desena. Una pilota penjada per de Larrea que Reuvers va convertir en un 2+0 va trobar la resposta d'un triple de Dotson i Tomic des de la personal allargava l'avantatge de l'equip de Badalona per a deixar-ho en 64-53 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Jovic i cinc punts seguits de Happ van trobar resposta dels interiors del Joventut Badalona però la defensa taronja va millorar i va permetre a l'equip taronja córrer però en un dia de poc encert des d'eixa distància, no aprofitava tots els viatges a la línia del tir lliure per a reduir més el seu desavantatge, encara que una acció individual de Montero i un triple de Badio posaven el 70-67 amb cinc minuts per jugar. Costello i Pustovyi van intercanviar cistelles i un encert de Ojeleye va retallar a tres el desavantatge taronja a quatre minuts del final. Dos tirs lliures de Badio van ser replicats per un triple de Hanga per al 81-75 dins ja dels últims tres minuts. Montero va trobar un poc d'encert des del tir lliure i un triple de Ojeleye col·locava a un a l'equip taronja. Els segons anaven caient amb un intercanvi d'errors en el tir fins a una safata de Vives sobre la botzina de possessió que posava el 83-80 amb 25,7 segons per jugar. Badio no va perdonar des del tir lliure i Valencia Basket va recuperar la possessió final, però sense temps per a res més que un tir a la desesperada de Montero que no va entrar perquè el marcador final es quedara en 83-82.