La Fonteta s'estrena amb un sòlid triomf davant el Veolia Hamburg Towers (105-78)

02/10/2024

El primer equip masculí de Valencia Basket va estrenar la temporada a la Fonteta amb un sòlid triomf coral amb set jugadors amb 8+ punts i 28 assistències davant el Veolia Hamburg Towers per 105-78 en un partit en el qual després d'un primer quart d'alta anotació per les dues parts, va agafar un xicotet avantatge en el segon per a anar-se manant al descans. El quadre alemany no es va enlairar i va arribar a retallar a dos, però en eixe moment l'equip taronja va respondre amb un parcial de 23-2 entre el final del tercer quart i l'inici de l'últim que va trencar el partit. Malgrat l'avantatge, el quadre valencià va continuar estrenyent en defensa i Badio convertia des de fora perquè la Fonteta continuara gaudint amb el seu equip fins al final.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit col·locant en pista el quintet format per Stefan Jovic, Brancou Badio, Semi Ojeleye, Nate Sestina i Nate Reuvers. El pivot taronja va ficar la primera cistella de l'últim curs de la Fonteta i malgrat una acció individual de Jovic, un equip alemany que també volia jugar a ritme alt va equilibrar el marcador. Un triple de Reuvers, una pilota penjada que Costello va convertir en dos punts i una carrera de Ojeleye que no va poder ser detingut ni en falta per al 2+1 portaven a Barloschky a usar el seu primer temps mort. Va reaccionar el quadre visitant per a tornar a equilibrar el marcador amb un triple de Ivey i posar el 13-15 amb una safata de Lottie. Un triple de Costello va ser respost per un altre del propi Lottie i un mat després de rebot ofensiu de Kuath que portaven a Pedro Martínez a parar el partit amb 16-20 al pas pel minut 7. Un triple de Xabi va ser el primer atac a la zona alemanya i Montero va trobar a Costello en la pintura i malgrat la cistella visitant, Happ va convertir en la pintura i Badio va habilitar a Puerto per a convertir l’anella passada. Montero es va associar primer amb Happ i després amb Pradilla, però en un partit d'anotació i ritme frenètic, el Veolia Towers Hamburg retornava tots els colps per a arribar amb 30-29 al final del primer quart.

L'inici del segon acte va suposar l'estrena de Goran Filipovic amb la camiseta taronja i després d'un parell de minuts de desencert, una recuperació del base croata va permetre una cistella de Ojeleye en la següent jugada i després d'una bona defensa, un triple de Badio. Una acció defensiva de Reuvers va permetre la safata de Jovic i una recuperació el alley-oop baixat per Pradilla. Un triple de Ivey va tallar el parcial taronja en 9-0 i encara que Montero es va inventar una cistella en acció individual, un altre triple de Lottie mantenia a prop a l'equip alemany. Jovic va retornar l'encert des de darrere de l'arc i encara que també ho va fer Costello, Kennedy el va replicar. Matt va pujar el seu compte anotador a 13 després de rebot ofensiu i Montero es va fabricar el passadís fins a l’anella sobre la botzina del descans per a manar el partit a l'intermedi amb 52-44.

Un triple de Costello per a obrir la segona meitat va posar per primera vegada l'avantatge per damunt de la desena, però Barnett va retornar el triple i Kuath la cistella de Jovic. Matt va ficar el seu quart triple i Badio va anotar trepitjant la línia de tres sobre la botzina de possessió però Ivey i Kuath, amb acció defensiva seua que va acabar en un 2+0, no deixaven créixer l'avantatge local. Jovic va convertir un tir lliure i va trobar a Ojeleye en la pintura abans de prendre's un respir però Ivey, Lottey i un triple de Kennedy posaven el 65-61 en arribar al minut 26. El quadre alemany va arribar a retallar a dos però dos tirs lliures de Xabi i una recuperació de Montero que va convertir en un 2+1 li va donar un poc d'aire al quadre taronja. Una transició culminada per Jovic va tornar a pujar a deu la renda taronja i després li va entregar una pilota a Xabi per a la cistella amb addicional. Una altra recuperació de Pradilla per a la primera cistella de Filipovic i una bona circulació per al mat de Reuvers ho deixava en 82-65 amb deu minuts per jugar.

Costello va ficar la primera cistella de l'últim acte i Montero va habilitar a Puerto en la pintura per a disparar l'avantatge per primera vegada per damunt de la vintena. Pese al temps mort visitant, va ser Puerto en el qual va trobar a Costello en la pintura perquè s'anara a la banqueta amb 23 punts abans que Barnett tallara el parcial en 23-2. Tres triples de Badio no deixaven que baixara el ritme anotador i Pradilla era el que aconseguia posar els tres dígits en l'anotació en un partit que amb l’arreó final dels alemanys sense res en joc va acabar amb el resultat de 105-78.